Petrecere de zile mari şi inaugurări inedite de Zilele Comunei Peştera

Pestera_-pestera.jpgLocuitorii din Peştera sărbătoresc mâine „Zilele Comunei". Ca în fiecare an, localitatea devine unul dintre punctele principale de atracţie din judeţ. În 2011, peste 15.000 de persoane au luat parte la eveniment. Anul acesta, autoritatea locală se aşteaptă la o nouă participare record.

Din respect pentru localitatea pe care o conduce şi pentru oamenii care locuiesc în ea, primarul Valentin Vrabie nu a lăsat niciodată ca „Zilele Comunei" să treacă neobservate. Mai mult, şeful autorităţii locale s-a implicat pentru a da de fiecare dată evenimentului amploarea cuvenită. Ca atare, evenimentul de mari proporţii a devenit unul emblemă pentru judeţul Constanţa. Anul acesta, pe lângă spectacolul de excepţie care va reuni nume sonore ale scenei muzicale româneşti, primarul a pregătit şi inaugurarea a două lucrări inedite. La ora 12.00, cei trei preoţi parohi din Peştera vor sfinţi două troiţe recent realizate prin transformarea cişmelelor amplasate pe marginea şoselei ce duce de la Izvoru Mare la Peştera. „Cele două cişmele au fost transformate în troiţe, pentru că apa este viaţă şi pentru că Dumnezeu a binecuvântat toată natura din care noi ne hrănim şi trăim", a declarat primarul Valentin Vrabie. La ora 12.30, localnicii vor participa la deschiderea şi sfinţirea unui muzeu interetnic. Muzeul a fost amenajat în incinta Căminului Cultural, pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. „Îmi doresc să nu le lipsească nimic localnicilor şi să aibă parte în comună de cele mai frumoase şi mai inedite lucruri", a declarat Valentin Vrabie. Muzeul reuneşte obiceiuri şi tradiţii ale locului din cele mai vechi timpuri. Cetăţenii vor găsi aici obiecte, veşminte şi datini ale străbunilor aromâni, turci, tătari şi lipoveni. „Am deschis muzeul conştient de faptul că un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii", a explicat şeful autorităţii locale.

Concertul începe la ora 13.00

Primarul le-a pregătit localnicilor un spectacol de zile mari pe Valea Izvorului, unde se află amenajată o zonă de agrement dedicată relaxării şi distracţiei. Se anunţă a fi un eveniment de proporţii ce va îmbina muzica, dansul, artificiile şi voia bună. Amfitrionii petrecerii, care va reuni nume celebre ale scenei muzicale româneşti, vor fi Buzdugan şi Morar. Rând pe rând, vor urca pe scenă în aplauzele publicului trupa Voltaj, CONNECT-R, Nicolae Furdui Iancu, Petrică Mîţu Stoian, Mioara Velicu, Radu Ile, formaţia Provincialii, Olga Ciolacu, Ionuţ Galani, Ansamblul Şatra din Chişinău şi Mariana Culda. La petrecerea în aer liber vor fi prezenţi, de asemenea, Adriana Antoni, Măriutze, Româncuţe, Mariana Edulescu şi Iancu Gana & Grai Armânesc. Şeful autorităţii locale se aşteaptă să participe la eveniment peste 20.000 de persoane.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 689

Licitații Constanța Primăria Peștera cumpără, cu peste 66.000 de euro, dotări IT pentru Școala Gimnazială Nr. 1 din comună! Ofertele pot fi depuse până la mijlocul lunii (DOCUMENT)

03 Apr 2024 527

Primăria Peștera, județul Constanța, se digitalizează cu bani europeni. Contract de peste 855 mii de lei (DOCUMENT)

07 Feb 2024 830

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, concert extraordinar de colinde, intitulat “Colindăm, colind, colind”

13 Dec 2023 1067

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1875

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1704

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, primul interviu după încetarea mandatului de primar al municipiului Medgidia!

01 Nov 2023 1936

Primăria Comunei Peștera, județul Constanța a bătut palma cu o firmă din Constanța. Ce servicii vor fi furnizate

30 Sep 2023 1097

Primăria Peștera construiește o grădiniță în localitate. Ce firmă se va ocupa de lucrări? (DOCUMENT)

11 Sep 2023 921

Localitatea Peștera, undă verde de la Mediu pentru racordarea la gaze

08 Mar 2023 1096

Licitație la Primăria Comunei Peștera, județul Constanța, pentru vânzarea unor terenuri intravilane

01 Feb 2023 1296

Primăria comunei Peștera a depus la Mediu un proiect privind înființarea rețelei de distribuție gaze

01 Nov 2022 1332

Primăria Comunei Peștera, județul Constanța scoate la vânzare trei terenuri intravilane

01 Oct 2022 2146

Primăria Peștera a semnat un contract cu Iridex Group Salubrizare SRL (document)

17 Sep 2021 2870

Primăria Peștera angajează șofer pentru microbuzul școlar

14 Oct 2020 1784