Primăriile, obligate să-şi achite datoriile Vasile Delicoti - „Nu avem voie să deschidem alte şantiere"

Poarta_Alba_primar_Vasile_Delicoti_01.jpgUnităţile administrativ-teritoriale trebuie să-şi adapteze activitatea unui nou ordin al ministrului de Finanţe, care prevede obligativitatea ca instituţiile să-şi achite toate datoriile înaintea angajării altor cheltuieli.

Potrivit primarului comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, măsura prezintă şi avantaje, dar şi dezavantaje. „Nu mai putem angaja lucrări până nu achităm alte datorii. Nu avem voie să deschidem alte şantiere. Măsura este una nemţească, dar nu ştiu dacă nu cumva este prea târziu să devenim nemţi. Gândirea este corectă, problema este acolo unde nu sunt bani, pentru că blochează şi alte lucrări", ne-a declarat primarul Delicoti. Edilul comunei Poarta Albă a adăugat că unităţile administrativ-teritoriale tind să-şi supradimensioneze bugetul pentru a angaja mai multe lucrări. Cu noul ordin al ministrului Finanţelor acest lucru nu va mai fi însă posibil. Primarul din Poarta Albă a precizat că măsura este benefică în primul rând mediului privat, iar apoi statului. „Firmele îşi iau bani, iar statul primeşte la rândul său sumele datorate de firme pentru impozitul pe venit, impozitul pe salarii şi aşa mai departe. Se închide circuitul. Este bine, dar este şi rău. Este un principiu nemţesc, aplicat acum şi în România", a adăugat Vasile Delicoti. Edilul şi-a exprimat speranţa că statul va lua şi măsuri de finanţare a comunităţilor locale, astfel încât acestea să-şi achite datoriile şi să nu-şi blocheze activitatea. „Cred că vor veni şi cu o soluţie de finanţare, vor da bani de la buget pe diferite axe", este de părere primarul din Poarta Albă. Edilul consideră că ar trebui să existe unele restricţii şi în legislaţia privind achiziţiile publice, având în vedere faptul că sunt tot mai multe firme contestatoare „de meserie", care nici nu participă la o licitaţie, dar contestă caietul de sarcini, fişa de date a achiziţiei etc. „Există foarte multe firme care contestă licitaţiile. Cred că ar trebui să se facă ceva, pentru că legea este ambiguă", a apreciat primarul Delicoti.

„Sper ca grădiniţa cu orar normal să fie gata până la toamnă"

Două dintre priorităţile autorităţii locale din Poarta Albă se referă la construcţia a două grădiniţe. Este vorba despre o grădiniţă cu program normal, construită în sistem sandwich, cu exterior din tablă, şi despre o grădiniţă cu orar prelungit, care urmează să fie construită de Ministerul Educaţiei. „Urmează ca pe 22 să primim pereţii pentru grădiniţa cu orar normal şi aşteptăm să fie demarate lucrările şi la grădiniţa cu orar prelungit. Ştiu că licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări efectuată de Ministerul Educaţiei s-a finalizat. Sper ca grădiniţa cu orar normal să fie gata până la toamnă, când va începe noul an şcolar. După ce vom termina lucrările, vom achiziţiona şi mobilierul şi celelalte dotări necesare", a precizat primarul Delicoti.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată de ce a fost achitat, definitiv, Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă!

28 Apr 2024 678

Achitare definitivă în cazul lui Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă

25 Apr 2024 665

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

08 Mar 2024 896

Primarii Robert Șerban, de la Eforie, și Vasile Delicoti, de la Poarta Albă, termene azi la Curtea de Apel Constanța

07 Mar 2024 721

Primăria comunei Poarta Alba, județul Constanța, caută firmă pentru construirea Dispensarului uman

02 Mar 2024 702

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Au început lucrările pentru viitorul bloc de locuințe tip ANL

20 Feb 2024 721

Firme Constanța Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, dizolvă una din firmele deținute

12 Feb 2024 1448

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Delicoti. Primarul din Poarta Albă este asociat în trei firme (DOCUMENTE)

11 Aug 2023 5171

Primăria Poarta Albă A fost suplimentată valoarea totală a proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1

23 Jul 2023 979

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

05 Jul 2023 2121

Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă

20 Feb 2023 1314

Poarta Albă va avea parc fotovoltaic

20 Jan 2023 1935

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!

11 Jan 2023 3762

Imagini cu mașina de la care a pornit scandalul de la Poarta Albă. Edilul, cercetat de polițiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Dec 2022 2892

Oficial de la Poliție Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, cercetat pentru ultraj

18 Dec 2022 3072