Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

 
 
  • Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.  
  • În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.  
  • Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Prima decizie în dosarul în care Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, a fost trimis în judecată de procurorii pentru purtare abuzivă!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Anca Florina Bîju, fostă angajată a Primăriei Poarta Albă, are calitatea de parte vătămată.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.


 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 
În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 20.02.2019, în calitate de primar al comunei Poarta Albă, ar fi adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări persoanei vătămate, funcționar public în cadrul Primăriei Poarta Albă, cu ocazia unei şedinţe de lucru.
 

Prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Medgidia, definitivă prin încheierea penală a Tribunalului Constanţa, s-a constatat competenţa materială, după calitatea persoanei şi teritorială a judecătoriei în soluţionarea prezentei cauze penale, precum şi legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunându-se începerea judecăţii.
 
Judecata s-a desfășurat potrivit procedurii comune, inculpatul arătând că nu recunoaşte învinuirea ce i se aduce, conform datelor oficiale.
 
La termenul de judecată din data de 30.05.2023 instanţa a admis cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public şi a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată dintr-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1, 2 C.pen., într-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 C.pen. (raportat la injurii şi expresii jignitoare) şi o infracţiune de purtare abuzivă în formă agravată, prev. de art. 296 alin. 2 C.pen. (raportat la ameninţări), potrivit magistraților.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Judecătoriei Medgidia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!
 
Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Foștilor Deținuți Politic - filiala Constanța, eveniment dedicat memoriei deținuților politic, la „Muzeul în aer liber“ de la Memorialul Poarta Albă (FOTO)

13 Jun 2024 738

Alegeri locale 2024 Averea și intersele candidaților pentru funcția de primar al comunei Poarta Albă, județul Constanța (DOCUMENTE)

04 Jun 2024 840

Comuna Poarta Albă anunță începerea lucrărilor la obiectivul de investiție aflat pe Aleea Cantinei, nr. 2

13 May 2024 596

Act de umanitate Pensionarii din Poarta Albă, județul Constanța, au primit pachete de Paște

06 May 2024 753

Iată de ce a fost achitat, definitiv, Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă!

28 Apr 2024 1162

Achitare definitivă în cazul lui Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă

25 Apr 2024 781

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

08 Mar 2024 995

Primarii Robert Șerban, de la Eforie, și Vasile Delicoti, de la Poarta Albă, termene azi la Curtea de Apel Constanța

07 Mar 2024 879

Primăria comunei Poarta Alba, județul Constanța, caută firmă pentru construirea Dispensarului uman

02 Mar 2024 806

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Au început lucrările pentru viitorul bloc de locuințe tip ANL

20 Feb 2024 819

Firme Constanța Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, dizolvă una din firmele deținute

12 Feb 2024 1558

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Delicoti. Primarul din Poarta Albă este asociat în trei firme (DOCUMENTE)

11 Aug 2023 5400

Primăria Poarta Albă A fost suplimentată valoarea totală a proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1

23 Jul 2023 1015

Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă

20 Feb 2023 1394

Poarta Albă va avea parc fotovoltaic

20 Jan 2023 1991