Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

 
 
  • Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.  
  • În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.  
  • Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Prima decizie în dosarul în care Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, a fost trimis în judecată de procurorii pentru purtare abuzivă!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Anca Florina Bîju, fostă angajată a Primăriei Poarta Albă, are calitatea de parte vătămată.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este una definitivă.


 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 
În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 20.02.2019, în calitate de primar al comunei Poarta Albă, ar fi adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări persoanei vătămate, funcționar public în cadrul Primăriei Poarta Albă, cu ocazia unei şedinţe de lucru.
 

Prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Medgidia, definitivă prin încheierea penală a Tribunalului Constanţa, s-a constatat competenţa materială, după calitatea persoanei şi teritorială a judecătoriei în soluţionarea prezentei cauze penale, precum şi legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunându-se începerea judecăţii.
 
Judecata s-a desfășurat potrivit procedurii comune, inculpatul arătând că nu recunoaşte învinuirea ce i se aduce, conform datelor oficiale.
 
La termenul de judecată din data de 30.05.2023 instanţa a admis cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public şi a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată dintr-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1, 2 C.pen., într-o infracţiune de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 C.pen. (raportat la injurii şi expresii jignitoare) şi o infracţiune de purtare abuzivă în formă agravată, prev. de art. 296 alin. 2 C.pen. (raportat la ameninţări), potrivit magistraților.
 
Prin Hotarârea nr. 1083/2023, Judecătoria Medgidia - instanță investită cu soluționarea cauzei – a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă agravată, apreciind că fapta dedusă judecăţii nu este prevăzută de legea penală.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Judecătoriei Medgidia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!
 
Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Delicoti. Primarul din Poarta Albă este asociat în trei firme (DOCUMENTE)

11 Aug 2023 4603

Primăria Poarta Albă A fost suplimentată valoarea totală a proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1

23 Jul 2023 745

Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă

20 Feb 2023 1088

Poarta Albă va avea parc fotovoltaic

20 Jan 2023 1740

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!

11 Jan 2023 3355

Imagini cu mașina de la care a pornit scandalul de la Poarta Albă. Edilul, cercetat de polițiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Dec 2022 2629

Oficial de la Poliție Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, cercetat pentru ultraj

18 Dec 2022 2831

Primăria Poarta Albă Vasile Delicoti anunță când va fi disponibil viitorul corp al Școlii Gimnaziale nr. 1 din comună (VIDEO)

03 Jun 2022 2746

Primăria Poarta Albă caută firma pentru documentația și execuția lucrărilor din cartierele Zona D și zona E (DOCUMENT)

05 Apr 2022 1930

ZIUA LIVE. Racordarea la rețeaua de gaze, ultimul pas înainte ca localitatea Poarta Albă să devină oraș!

23 Jul 2021 2856

ZIUA LIVE. Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti „Urmează dotarea școlilor cu tablete, table inteligente, retroproiectoare“

22 Jul 2021 1891

ZIUA LIVE. Se transformă comuna Poarta Albă în oraș?

21 Jul 2021 4799

Liceul Agricol din Poarta Albă urmează să fie reabilitat. Ce îmbunătăţiri vor fi aduse (document)

03 Sep 2019 3066

UpdateIndependentul care a cochetat mereu cu politica! Primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, a devenit membru PNL (galerie foto)

06 May 2019 4514

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 2263