13 ani de la tragedia aviatică de la Tuzla! 12 militari au pierit într-un cumplit accident (GALERIE FOTO)

Foto: Forțele Navale RomâneForțele Navale Române, împreună cu Forțele Aeriene Române și Forțele pentru Operații Speciale, i-au comemorat miercuri, 5 iulie, pe cei doisprezece Eroi care și-au pierdut viața în urmă cu 13 ani, în tragicul accident aviatic produs în proximitatea Aerodromului de la Tuzla.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale, la ceremonia militară și religioasă, organizată la Tuzla, delegația Forțelor Navale Române a fost condusă de comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, care a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, transmis pentru a menține vie amintirea celor doisprezece bravi aviatori și scafandri de luptă.

Au fost comemoraţi eroii marinari căpitanul (post-mortem) Liviu Antim, aspirantul (post-mortem) Florin Cișmașu, aspirantul (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirantul (post-mortem) Băduț Papuc, aspirantul (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirantul (post-mortem) Cătălin Chioveanu, aspirantul (post-mortem) Vlăduț Sărman și aspirantul (post-mortem) Cozmin Florescu care au făcut parte din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și care au executat numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, precum și generalul de flotilă aeriană (post-mortem) Nicolae Jianu, căpitan-comandorul (post-mortem) Cătălin Vicenţiu Antoche, căpitanul (post-mortem) Lavinia Guiţă, sublocotenentul (post-mortem) Răzvan Rângheţ care au făcut parte din echipajul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc.

„La peste un deceniu de când am pierdut o echipă exemplară de profesioniști, avem obligația de a nu da uitării sacrificiul lor. Totodată, avem datoria de a transmite, din generație în generație, povestea celor opt scafandri de luptă, care, în timpul carierei lor, au îndeplinit cu succes numeroase misiuni pe teritoriul României, în afara granițelor țării, în largul Mării Negre, în apele Dunării, precum și în îndepărtatele și primejdioasele teatre de operații din Irak și Afganistan.
Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către eroii noștri care au slujit Patria chiar cu prețul vieții și au devenit, în luna iulie a anului 2010, ancore în timp pentru generațiile viitoare. De asemenea, transmit întreaga mea compasiune familiilor lor pentru pierderea celor dragi și le mulțumesc pentru modul demn în care au știut să treacă peste momentele grele și să meargă mai departe, păstrând vie amintirea eroilor noștri de la Tuzla. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Cinste și onoare memoriei lor!”, a transmis șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait.

Citește și: 

MApNComemorare a militarilor decedați în accidentele aviatice de la Tuzla și Buzău. „Cinste şi onoare memoriei Eroilor noştri!”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Incident aviatic pe Aeroport Mihail Kogălniceanu din Constanța! (GALERIE FOTO)

16 Jul 2022 3697

MApN Comemorare a militarilor decedați în accidentele aviatice de la Tuzla și Buzău. „Cinste şi onoare memoriei Eroilor noştri!”

05 Jul 2022 1303

Catastrofă în județul Constanța. Aeronave prăbușite. Cronologia accidentelor aviatice din Dobrogea (GALERIE FOTO)

04 Mar 2022 3297

Eroii nu mor niciodată! 11 ani de la producerea catastrofei aviatice de la Tuzla!

05 Jul 2021 4139

Veteran al teatrului de operații Afganistan Interviu cu căpitanul Marius Nazare, supraviețuitor al celui mai mare accident aviatic din istoria Aviației Române

10 Dec 2020 8831

Slujbă religioasă în amintirea militarilor morți în accidentul aviatic de la Tuzla

05 Jul 2020 2198

Zece ani de la producerea catastrofei aviatice de la Tuzla. 12 militari ai Forțelor Aeriene şi ai Forțelor Navale şi-au pierdut viața

05 Jul 2020 2938

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

11 May 2019 5354

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Tuzla a fost externat din Spitalul Județean Constanța

20 Mar 2019 2774

UPDATE Județul Constanța Aeronavă Diamond Aircraft 42, prăbușită la Tuzla. O persoană decedată! (galerie foto+video)

21 Feb 2019 9537

Imagini de la comemorarea celor 12 militari din forțele navale și aeriene române, care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de la Tuzla (galerie foto)

05 Jul 2018 4118

Opt ani de la tragedia de la Tuzla. 12 militari și-au pierdut viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit la scurt timp de la decolare

04 Jul 2018 4108

Simulare ISU Elicopter în flăcări, cu victimă în interior. Intervin salvatorii de la Stația Tuzla (video)

25 Jun 2018 2376

Şase ani de la cel mai grav accident aviatic din România. Totul s-a întâmplat la Tuzla

05 Jul 2016 3023

Cinci ani de la producerea catastrofei aviatice de la Tuzla

01 Jul 2015 3060