Eveniment

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța,  în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a fost salvat grație unei intervenții chirurgicale  de urgență, potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de internet a Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Crina Kibedi de la Biroul de comunicare al spitalului spune că pacientul a fost diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, leziune care, în majoritatea cazurilor este fatală.
 
Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe care a efectuat-o medicul Marius Militaru, șeful secției Chirurgie Cardio Vasculară.

 

“Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion.  Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine ”, a declarat medicul Marius Militaru (foto colaj).

 
Intervenția a durat două ore iar pacientul a stat sub supraveghere medicală aproape două săptămâni.
 
Este al doilea caz de acest gen rezolvat în cadrul secției Clinice Chirurgie Cardio Vasculară a SCJU “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.
 
Prima intervenție a avut loc pe 21 februarie, când pilotul  rănit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, tot de către medicul Marius Militaru.

Reamintim că la data de 21 februarie a avut loc un teribil accident aviatic, în apropierea aeroportului Tuzla, în urma căruia pilotul instructor, Gheorghe Dumitru, în vârstă de 55 de ani, a supraviețuit, celălalt pilot, Serghei Radu, murind la puţin timp de la eveniment.

Potrivit EVZ.ro, viața lui a fost salvată de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, medicul specialist Marius Militaru, victima având, printre multiplele traumatisme, ruptură de aortă.

“L-am primit direct în sala de operație, l-am deschis prin toracotomie, asta era leziunea care îi cauza moartea în câteva minute, dacă nu interveneam. Se produce prin decelerare bruscă în accidente de mașină sau foarte rar de avion. Nu trăiesc, 80% mor pe loc la locul impactului. Am găsit o aortă cvasi complet ruptă. Am reușit să o clampez și să îi pun o bucată de proteză. Vom vedea evoluția ulterioară. Scapă”, a declarat, atunci, după operație, Marius Militaru.
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 503

Tragedia nopţii. Doliu la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa. Medicii nu au mai putut face nimic.

16 May 2019 6367

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 338

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 516

Un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie urgent de sânge. Unde se poate dona (galerie foto)

13 May 2019 1037

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 414

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 855

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie a Spitalului Judeţean Constanţa

26 Apr 2019 668

Spitalul Judeţean Constanţa scoate la concurs posturi vacante pentru medicii rezidenţi

25 Apr 2019 1225

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

22 Apr 2019 482

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 636

Mai mulţi câini maidanezi, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Primăria Constanţa ce face? (galerie foto+video)

22 Apr 2019 732

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1148

Este doctorul Grasa, de la spital, o ţintă, sau aşa a fost să fie?

11 Apr 2019 2714

Spitalul Județean Constanța angajează economist

10 Apr 2019 440