Eveniment

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța,  în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a fost salvat grație unei intervenții chirurgicale  de urgență, potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de internet a Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Crina Kibedi de la Biroul de comunicare al spitalului spune că pacientul a fost diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, leziune care, în majoritatea cazurilor este fatală.
 
Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe care a efectuat-o medicul Marius Militaru, șeful secției Chirurgie Cardio Vasculară.

 

“Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion.  Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine ”, a declarat medicul Marius Militaru (foto colaj).

 
Intervenția a durat două ore iar pacientul a stat sub supraveghere medicală aproape două săptămâni.
 
Este al doilea caz de acest gen rezolvat în cadrul secției Clinice Chirurgie Cardio Vasculară a SCJU “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.
 
Prima intervenție a avut loc pe 21 februarie, când pilotul  rănit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, tot de către medicul Marius Militaru.

Reamintim că la data de 21 februarie a avut loc un teribil accident aviatic, în apropierea aeroportului Tuzla, în urma căruia pilotul instructor, Gheorghe Dumitru, în vârstă de 55 de ani, a supraviețuit, celălalt pilot, Serghei Radu, murind la puţin timp de la eveniment.

Potrivit EVZ.ro, viața lui a fost salvată de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, medicul specialist Marius Militaru, victima având, printre multiplele traumatisme, ruptură de aortă.

“L-am primit direct în sala de operație, l-am deschis prin toracotomie, asta era leziunea care îi cauza moartea în câteva minute, dacă nu interveneam. Se produce prin decelerare bruscă în accidente de mașină sau foarte rar de avion. Nu trăiesc, 80% mor pe loc la locul impactului. Am găsit o aortă cvasi complet ruptă. Am reușit să o clampez și să îi pun o bucată de proteză. Vom vedea evoluția ulterioară. Scapă”, a declarat, atunci, după operație, Marius Militaru.
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea Spitalului Județean Constanța, precizări despre pacientul decedat în curtea unității sanitare pe data de 14 septembrie

15 Sep 2019 6315

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

09 Sep 2019 771

Vești bune pentru viitoarele mămici. Clinica de Obstetrică - Ginecologie din cadrul Spitalului Județean intră în reabilitare

04 Sep 2019 454

Care a fost scopul vizitei președintelui CJC la Spitalul Județean Constanța și ce deficiențe a constatat

03 Sep 2019 2159

Preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, control la Spitalul Judeţean Constanţa „Orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine” (galerie foto)

03 Sep 2019 2057

Constanţa Angajată a unui hypermarket, agresată de doi necunoscuţi. Femeia a ajuns la spital

28 Aug 2019 11196

Apel pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a SCJU Florin Goidea (PMP) - „Sănătatea nu are culoare politică. Guvernul poate şi trebuie să aloce banii necesari pentru renovare!“

21 Aug 2019 721

De la cine cumpără Spitalul Judeţean Constanţa mai multe produse pentru laboratorul de analize (document)

23 Jul 2019 615

Meniu de sărbătoare, oferit pacienților constănțeni de Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

20 Jul 2019 882

Materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa. Cine a câştigat licitaţia (document)

18 Jul 2019 844

Stop SRL și-a modificat obiectul de activitate. Detalii

16 Jul 2019 762

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 10271

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

11 Jul 2019 1011

Imobilul, renovat și modernizat de Primăria Năvodari Centrul Medical Multifuncțional din Năvodari a fost predat Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

09 Jul 2019 1157

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 1076