Actualitate

16 inculpați, dintre care un agent de poliție și 5 funcționari RAR, trimiși în judecată pentru săvârșirea a 138 de fapte de corupție


Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, la data de 12.05.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 16 inculpaţi, din care 13 sub control judiciar, pentru săvârşirea unui număr total de 138 de fapte de corupţie şi complicitate la corupţie (luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă).

În fapt, aceste infracțiuni au fost săvârșite de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş, 4 funcționari publici din cadrul R.A.R. Sibiu (printre care şi şeful reprezentanţei), 1 funcționar public din cadrul R.A.R. Vâlcea şi persoane civile ce acționau în calitate de complici ai acestora (în legătură cu activități de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării).

Dosarul a avut un caracter complex, care s-a manifestat prin numărul mare al persoanelor cercetate, modurile de operare folosite de acestea  şi măsurile de precauție luate de inculpați (ex.: folosirea unor complici, utilizarea unor coduri sau parole pe care le schimbau periodic) pentru a asigura conspirativitatea săvârșirii faptelor şi îngreunarea tragerii la răspundere penală.

Săvârşirea faptelor de către inculpaţi a condus la acordarea calificativului ,,bun tehnic” cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice, în mod discreționar, unor vehicule necorespunzătoare tehnic şi a avut drept consecinţă punerea în circulaţie a unor vehicule periculoase pentru traficul rutier, existând astfel premisele producerii unor evenimente rutiere grave, de cele mai multe ori soldate cu victime omenești.

De asemenea, s-a reţinut că unele persoane cercetate au susţinut în mod nereal că ar avea influenţă asupra angajaţilor Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu – S.P.C.R.P.C.Î.V. şi că, în schimbul unor sume de bani, ar facilita obţinerea certificatelor de înmatriculare a unor vehicule sau a permiselor de conducere.

Cu ocazia cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura asiguratorie a sechestrului supra sumelor totale de 34.240 lei şi 7.795 Euro.

Reamintim faptul că, la data de 11.09.2019, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, serviciile județene Alba, Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu, Vâlcea, Timiş şi I.P.J. Sibiu – SICE, cu sprijinul S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. şi a mai multor structuri subordonate, a I.J.J. Mureş şi Vâlcea au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare şi au pus în executare un nr. de 20 de mandate de aducere pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş.

De asemenea, în acest dosar au acordat sprijin şi lucrători din cadrul Serviciului Transcrieri Operative, Serviciului Special şi Serviciului Analiza Informaţiilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, precum şi  lucrători din cadrul I.G.P.R. - Direcţiei Operaţiuni Speciale, prin structurile subordonate: Brigada Operațiuni Speciale Alba Iulia, Serviciul Operațiuni Speciale Sibiu şi Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA. Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iunie 2020

07 Jul 2020 282

DGA Percheziții la domiciliile unor funcționari publici, cercetați pentru fapte de corupție

24 Jun 2020 684

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, condamnat definitiv cu executare

18 Jun 2020 933

Șef nou în DNA. Cine este și ce legătură are cu foștii conducători ai Constanței

14 May 2020 2213

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna martie 2020

09 Apr 2020 454

Suceava Un agent de poliție și alte două persoane fără calitate specială, trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție

18 Mar 2020 679

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA

28 Feb 2020 816

Foşti directori din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare cu executare

20 Jan 2020 559

DGA Polițiști din Argeș, trimiși în judecată pentru corupție

17 Jan 2020 906

Ofiţer activ cu gradul militar de colonel, trimis în judecată de DNA, achitat definitiv la Constanța

21 Dec 2019 1421

Percheziții în mai mai multe județe din țară. Persoane suspectate pentru fapte de corupție

10 Dec 2019 1582

Un colonel din Ministerul Apărării Naţionale trimis în judecată de DNA, achitat. Ce s-a decis ieri la Constanţa

05 Dec 2019 1836

DNA anunță finalizarea unui nou dosar cu greutate Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanțelor, a fost trimis în judecată, alături de Cristian Boureanu

15 Nov 2019 513

Un alt dosar „greu“, trimis spre rejudecare! Vizați, Şerban Pop, fostul șef ANAF, şi omul de afaceri Horia Simu

21 Oct 2019 996

Oficial! Dosarul fostului senator Dan Șova se va rejudeca de la zero!

21 Oct 2019 672