28 august 1996 A avut loc finalizarea divorțului dintre Charles și Diana, Prințesa de Wales

  • Povestea de dragoste dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a fost una care a rămas în istorie pentru că aceștia au reușit să depășească multe obstacole împreună.
În 1996, pe 28 august, a avut loc finalizarea divorțuuil dintre Charles, Prinț de Wales și Diana, Prințesa de Wales, după 15 ani de căsnicie.

Povestea de dragoste dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a fost una care a rămas în istorie pentru că aceștia au reușit să depășească multe obstacole împreună. Cu toate acestea, lucrurile nu păreau să fie atât de roz precum păreau și relația celor doi s-a destrămat 15 ani mai târziu.

Diana a primit suma de circa 17 milioane £ prin hotărâre judecătorească, împreună cu un ordin legal care îi interzicea să dea mai multe amănunte presei., scrie wikipedia.org. 

Cu câteva zile înainte de hotărârea definitivă de divorț, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a scris scrisori de brevetare a unor reguli generale pentru a stabili titlurile celor care s-au căsătorit cu un membru al Familiei Regale, după divorț.

Potrivit acestor reguli, deoarece nu mai era căsătorită cu Prințul Charles de Wales și astfel a încetat să mai fie un membru al Familiei Regale prin căsătorie, Diana și-a pierdut titlul de Alteța Sa Regală și a fost numită numai Diana, Prințesă de Wales. La Palatul Buckingham s-a ținut o conferință de presă în ziua în care a fost luată hotărârea definitivă de divorț, anunțând schimbarea de titlu a Dianei.

De la Palatul Buckingham s-a anunțat că Diana era totuși în mod oficial membră a Familiei Regale, fiind mama celui de al doilea și celui de al treilea pretendent, în ordinea succesiunii, la tron. Acest lucru a fost confirmat de reprezentanta Reginei, Baroana Butler-Sloss, care după o preaudiere, în 8 ianuarie 2007, a susținut:

"Sunt mulțumită că după moarte, Diana, Prințesă de Wales a continuat să fie considerată membră a Familiei Regale." Se pare că acest lucru a fost confirmat în recenzia juridică a Înaltei Curți asupra chestiunii Al Fayed & Ors contra Butler-Sloss. În cazul acela, trei judecători ai Înaltei Curți au acceptat dovezile că "tocmai numele de ‘Reprezentant al Familiei Regale’ presupunea parțialitate în contextul anchetei asupra morții a doi oameni, dintre care unul era membru al Familiei Regale, iar celălalt nu era."

Figură publică de la anunțul logodnei sale cu Prințul Charles, Diana a rămas centrul atenției aproape constante a privirii cercetătoare a mass-mediei din Marea Britanie și din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât și după divorț. Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică.

Replicile contemporanilor privind viața și moștenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinație remarcabilă a oamenilor pentru prințesă. Mult așteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia că Diana a fost ucisă în urma unui accident de mașină, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau pe prințesă.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soțul Dianei Șoșoacă vrea divorțul! „Va trece la Macovei, la numele de fată. Se crede o zeiță”

26 Feb 2024 939

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1345

Divorț neașteptat în showbiz! „Sunt o femeie divorțată“

09 Feb 2024 1964

Bărbatul în proces de divorț, acuzat de distrugere. Cu ce amendă s-a ales

29 Oct 2023 922

Horoscop pentru luni, 18 septembrie 2023. Previziuni astrale pentru fiecare zodie în parte

18 Sep 2023 947

Incident de violență domestică Agresorul amenințător, imobilizat și transportat la spital

13 Aug 2023 1065

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi soţia lui pun capăt căsniciei după 18 ani

03 Aug 2023 1605

La aproape jumătate de an de la scandalul domestic, soții Claudia și Dumitru-Viorel Focșa divorțează de comun acord!

16 May 2023 1795

Judecătorii au anulat cererea de divorț formulată de Cati Hristu, edilul localității Cogealac

13 Dec 2022 7119

Alina Sorescu, primele declarații despre divorțul de Alexandru Ciucu

04 May 2022 1414

Actorul Sean Penn a divorțat pentru a treia oară. Care a fost motivul

24 Apr 2022 2114

Divorţul părinţilor influenţează greutatea copiilor. Explicația nutriționistului

26 Jan 2022 1558

Pamela Anderson cere divorțul de cel de-al cincilea soț, după doar 13 luni de căsătorie

21 Jan 2022 1665

Spania acordă prin lege custodie alternativă pentru animalele de companie în caz de divorţ

05 Jan 2022 1187

UPDATE. Județul Mehedinți O femeie a fost împușcată mortal în fața unui magazin. Criminalul a încercat să se sinucidă (VIDEO)

23 Dec 2021 2049