77 cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
  • Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și al Sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Vărșand au depistat 77 cetăţeni din mai multe state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și al Sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Vărșand au depistat 77 cetăţeni din mai multe state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean ceh și unul român, primul conducând o autoutilitară înmatriculată în Cehia, cel de-al doilea, un ansamblu rutier înmatriculat în România. Vehiculele transportau piese auto și frigidere pentru societăți comerciale din Austria și Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 69 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 42 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Sri Lanka și Nepal), ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Turnu și Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectoarelor pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Etiopia și India, intrați legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Poliția de Frontieră Română: Zeci de documente de identitate descoperite într-un microbuz (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traficul de la granițele României. Ultimele date transmise de autorități

02 Dec 2023 401

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

27 Nov 2023 484

Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

26 Nov 2023 436

Traficul de la granițele României! Ultimele date furnizate de polițiștii de frontieră

24 Nov 2023 510

Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

22 Nov 2023 421

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

18 Nov 2023 469

Zeci de fapte ilegale depistate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

17 Nov 2023 558

Județul Maramureș Traficul autovehiculelor pe podul transfrontalier care traversează râul Tisa, la Sighetu Marmaţiei, va fi restricţionat la greutatea maximă de 2,5 tone

12 Nov 2023 575

Poliția de Frontieră Depistați în cala unui autocar și într-un locaș special amenajat într-un TIR, 34 de cetățeni străini intenționau să treacă ilegal frontiera

12 Nov 2023 458

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de polițiștii de frontieră

12 Nov 2023 430

Zeci de infracțiuni și contravenții descoperite de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

08 Nov 2023 440

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

04 Nov 2023 482

Poliția de Frontieră Română Zeci de fapte ilegale descoperite de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

29 Oct 2023 517

Poliția de Frontieră Română Ciuperci ce conţin substanțe interzise, depistate în PTF Vicovu de Sus (FOTO)

27 Oct 2023 505

Poliția de Frontieră Rezultatele măsurilor de prevenire și combatere a infracțiunilor transfrontaliere desfășurate în ultimele zile de către polițiștii de frontieră din sudul și vestul țării

25 Oct 2023 520