A contestat amenda contravenţională şi măsura sistării lucrărilor Zoom SRL a pierdut definitiv procesul cu primarul orașului Năvodari prin Poliția Locală

  • Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în această săptămână în dosarul nr. 27604/212/2023, aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal și care are ca obiect ordonanţă preşedinţială suspendare efecte proces- verbal
  • Reclamant în dosar este societatea Zoom SRL, iar pârât primarul orașului Năvodari prin Poliția Local Năvodari
  • Judecătorii au respins apelul ca neîntemeiat. Decizia este definitivă
  • Zoom SRL, care a vrut să suspende prin intermediul instanței efectele procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor A nr. 000634/4.10.2023 în ce priveşte măsura dispusă de oprire a lucrărilor de construcţie, a pierdut procesul și la fond
  • Firma este funcțională din anul 2004, iar pentru anul financiar 2022 a raportat 3 salariați, o cifră de afaceri de 421.156 lei și un profit de 209.838 lei. Asociat unic și administrator este Daniela Florentina Rămășcanu

 
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în această săptămână în dosarul nr. 27604/212/2023, aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal și care are ca obiect ordonanţă preşedinţială suspendare efecte proces- verbal. Reclamant în dosar este societatea Zoom SRL, iar pârât primarul orașului Năvodari prin Poliția Local Năvodari.
Iată soluția pe scurt: „Respinge apelul ca neîntemeiat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 10.01.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
De altfel, Zoom SRL a pierdut procesul și la fond. Pe 03.11.2023, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis: „Respinge excepţia lipsei capacităţii procesuale de exerciţiu, invocată de pârâtă ca nefondată. Respinge cererea de chemare în judecată având ca obiect ordonanţă preşedinţială formulată de către reclamantă în contradictoriu cu intimatul ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 03.11.2023”.

Potrivit Portalului Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, prin cererea înregistrată la data de 16.10.2023 pe rolul Judecătoriei Constanţa, reclamanta SC Zoom SRL în contradictoriu cu pârâta Primarul orașului Năvodari a solicitat pe calea ordonanţei preşedinţiale suspendarea efectelor procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor A nr. 000634/4.10.2023 în ce priveşte măsura dispusă de oprire a lucrărilor de construcţie, până la soluţionarea plângerii contravenţionale ce face obiectul unui dosar civil, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa. În fapt, la data de 4.10.2023, ora 10:00, agentul constatator din cadrul Primăriei Năvodari a constatat că pe şantierul din oraşul Năvodari, lot 1/125, s-ar fi executat lucrări de construire fără respectarea proiectului tehnic autorizat de A.C. nr. 789/2019 constând în neexecutarea accesului la subsol pe partea de est şi neexecutarea uşii cu riflaje pentru evacuare fum pe partea de vest, iar la faţadele de est şi vest nu respectă golurile de uşi şi geamuri.

Reclamanta a formulat plângere contravenţională împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, solicitând anularea procesului verbal contestat şi măsura principală a amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei, precum şi măsura sistării lucrărilor.
 

Ce au zis judecătorii primei instanțe

Raportat la această condiţie, instanţa constată că nu este îndeplinită în cauză, întrucât reclamanta a fost sancţionată contravenţional pentru că nu a respectat proiectul tehnic autorizat, reieşind din proba cu înscrisuri administrată în cauză, respectiv proba cu înscrisurile depuse de către intimata, faptul că se impunea ca petenta să solicite emiterea unei noi autorizaţii de construire şi să depună o nouă documentaţie tehnică elaborată în condiţiile modificărilor survenite.
„De asemenea, instanţa a apreciat că prin chestiunile invocate de către reclamantă în cuprinsul prezentei ordonanţe preşedinţiale, respectiv chestiunea că ar rezulta o altă situaţie de fapt decât cea reţinută prin descrierea faptei contravenţionale. (...)

Reţine astfel instanţa că reclamanta, prin prezenta ordonanţă preşedinţială astfel cum a fost formulată prejudecă chestiuni ce ţin de fondul cauzei. Prin urmare, nefiind îndeplinite aceste cerinţe legale de admisibilitate ale ordonanţei preşedinţiale, instanţa nu va mai proceda la analizarea şi a celorlalte condiţii de admisibilitate ale ordonanţei preşedinţiale. Pentru toate considerentele anterior expuse, instanţa constată că, în cauză, nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de art. 997 Cod procedură civilă pentru emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, motiv pentru care va respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată, potrivit www.rejust.ro.

 

Despre SC Zoom SRL 

Firma este funcțională din anul 2004, iar pentru anul financiar 2022 a raportat 3 salariați, o cifră de afaceri de 421.156 lei și un profit de 209.838 lei. Sediul social este în municipiul Constanța, pe strada Farului nr. 35. Asociat unic și administrator este Daniela Florentina Rămășcanu.

 

Investiții Năvodari 

Zoom SRL are în derulare proiectul „Construire vilă turistică (D)+P+2-3E şi împrejmuire teren şi racord utilităţi“. Proiectul se realizează în zona Beach Land din Năvodari, strada B3 nr. 6, lot 1/125 și este implementat din 2020 prin Programul Operațional Regional, având o valoare de 1.385.517,76 lei, potrivit www.termene.ro.
Imobilul este compus din spaţii tehnice, depozitare, sală hobby la demisol, spaţii de cazare la etajele superioare, precum şi o terasă circulabilă la etajul 3. Spaţiile de cazare vor fi dispuse astfel: la parter - o unitate de cazare - apartament cu două camere, la etajele 1 - 2 - trei unităţi de cazare - două apartamente cu o cameră şi un apartament cu două camere, iar la etajul 3 - o unitate de cazare cu o cameră şi o unitate de cazare cu două camere.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Justiție Constanța Firma Zoom SRL cheamă Poliția Locală Năvodari în instanță

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 162

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 834

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 379

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 654

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 572

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 452

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 364

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 486

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 483

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 487

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 416

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 715

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 777

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 896

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 544