Activități antidrog derulate de CPECA Constanța, în cadrul proiectului local de prevenire „Dependeți de Libertate 2023-2024”, ediția a IV-a (FOTO)

Sursă foto: CPECA Constanța
  • Vineri, 10 noiembrie 2023, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța au desfășurat, la Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna, o activitate tip-colocviu în cadrul proiectului local „Dependenți de libertate”.
 
Vineri, 10 noiembrie 2023, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța au desfășurat, la Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna, o activitate tip-colocviu în cadrul proiectului local „Dependenți de libertate”, la care au fost prezenți și 3 deținuți ai Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, care execută pedepse privative de libertate pentru trafic și deținere de droguri în vederea consumului, transmite un comunicat din partea CPECA.
 
La eveniment au participat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, inspectorul școlar Anamaria Brăteanu din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reprezentanți ai Inspectoratului de poliție Județean Constanța, ai Penitenciarului Constanța - Poarta Albă și cadre didactice, beneficiari fiind aproximativ 300 de elevi ai liceului.
 
Proiectul „Dependenți de libertate” propune o metodă alternativă care îi ajută pe adolescenți să își construiască o imagine realistă a viitorului dacă devin dependenți de droguri, asociat cu săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilor. Activitățile proiectului constau în expunerea, în fața elevilor, la clase, a experiențelor de viață ale unor tineri aflați în detenție în cadrul Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, pentru executarea unor pedepse privative de libertate la regimul drogurilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Operațiune antidrog în Argeș: Percheziții și arestări într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Activități de informare și conștientizare a riscurilor consumului de alcool și droguri la volan, desfășurate de specialiștii antidrog din Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 410

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 554

Agenția Națională Antidrog, activitate de prevenrie a substanțelor interzise la Caravana de Taekwondo de la Eforie Sud!

31 Jul 2023 785

Județul Constanța Acțiune de conștientizare a efectelor consumului de droguri, la Năvodari

13 Feb 2022 1566

Campanie antidrog, desfăşurată în Eforie Nord

08 Jul 2016 4052

​Astăzi se vor lansa de lampioane pentru comemorarea victimelor consumului de droguri

24 Jun 2016 4417

Proiect antidrog la Techirghiol

15 May 2015 1735

Jandarmii şi specialiştii Centrului de Prevenire Antidrog Constanţa desfăşoară activităţi de prevenire

17 Mar 2015 1622

Tinerii condamnă consumul de droguri - 9 noiembrie 2014

09 Nov 2014 2104

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa au vizitat liceul „Emil Racoviţă”

08 Nov 2014 2426