Afaceri Constanța Vitis Sa Babadag SA majorează valoarea unei acțiuni la 6.000 lei!

foto: Pexels
  • Se aprobă consolidarea acţiunilor prin majorarea valorii nominale a acestora de la 0,6 lei, la 6.000 lei, operaţiune efectuată concomitent cu reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni şi fără operarea unei majorări a capitalului social al Societăţii
 
Societatea Vitis Sa Babadag S.A. a luat mai multe decizii în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 29 mai 2023, decizie ce s-a afișat în Monitorul Oficial al României pe 21 iulie 2023.
 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor VITIS SA BABADAG - S.A., întrunită în şedinţa din data de 29.05.2023, ora 10.00, la sediul social al societăţii din mun. Constanţa, Str. Olteniei nr. 31, pentru toţi acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor societăţii la data de 27.04.2023, convocatorul fiind publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 1893/26.04.2023, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în prezenţa acţionarilor reprezentând 99,0137% din capitalul social, cu un număr de 3.835.781 acţiuni, cu unanimitatea celor prezenţi, a hotărât următoarele:
 
1.Se aprobă consolidarea acţiunilor prin majorarea valorii nominale a acestora de la 0,6 lei, la 6.000 lei, operaţiune efectuată concomitent cu reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni şi fără operarea unei majorări a capitalului social al Societăţii, astfel că, urmare a consolidării, 10.000 acţiuni iniţiale echivalează cu 1 acţiune consolidată, Societatea urmând să aibă un capital social de 2.322.000 lei împărţit într-un număr de 387 Acţiuni Consolidate.

2.Se aprobă diminuarea capitalului social cu suma de 2.394,6 lei pentru ca numărul de acţiuni finale rezultate ca urmare a consolidării să fie număr întreg (387).

3.Se aprobă răscumpărarea, de către Societate, a fracţiunilor de acţiuni, rezultate în urma consolidării valorii nominale, în legătură cu care, în interiorul termenului de opţiune, deţinătorii nu vor fi efectuat aport în numerar pentru întregirea valorii nominale până la deţinerea a minimum 1 (una) Acţiune Consolidată, răscumpărarea urmând a se face la valoarea nominală de 0,60 lei pentru fiecare acţiune veche şi dobândirea de către Societate a acestor fracţiuni de acţiuni, în vederea înstrăinării sau anulării acestora.

4.Se aprobă regulamentul de derulare a procedurii de consolidare descrisă la punctul 1 de mai sus care reglementează modalitatea şi condiţiile în care se va desfăşura procedura de consolidare a acţiunilor VITIS - S.A. BABADAG - S.A., regulament ce se găseşte şi poate fi consultat la sediul societăţii.

5.Se aprobă opţiunile pe care le vor avea la dispoziţie acţionarii VITIS SA BABADAG - S.A. în cadrul procedurii de consolidare, respectiv de a alege între:
a) achiziţia de acţiuni iniţiale de la alţi acţionari, astfel încât să deţină un număr întreg de acţiuni consolidate („Opţiunea 1");
b) deţinerea în coproprietate cu alţi acţionari a unui număr întreg de acţiuni consolidate („Opţiunea 2");

c) efectuarea unui aport în numerar până la întregirea valorii nominale a unei acţiuni consolidate („Opţiunea 3"); d) răscumpărarea de către Societate a fracţiunilor de
acţiuni consolidate deţinute („Opţiunea 4").

6.Se aprobă termenul propus de două luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a a prezentei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii VITIS SA BABADAG - S.A., pentru ca acţionarii să exercite una dintre opţiunile indicate la punctul 5 de mai sus, termen care va coincide cu „finalizarea operaţiunii de consolidare".

7.Se aprobă modificarea corespunzătoare a art. 6 din Actul constitutiv al societăţii, ca urmare a consolidării acţiunilor şi a diminuării capitalului social, conform pct. 1 şi 2 de mai sus, care va avea următorul cuprins:

„Art. 6 Capitalul social
(1) Capitalul social al societăţii este de 2.322.000 RON, împărţit în 387 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 6.000 RON fiecare, format din: a) 6.214,8 RON (aport mijloace de producţie), b) 32.443,8 RON (aport teren în suprafaţă de 527,3916 ha) şi c) 2.283.341,4 RON - numerar."

8.Se aprobă ca actualizarea structurii finale a acţionariatului Societăţii, în noul context al acţiunilor consolidate, să se realizeze de către administratorul unic al societăţii, printr-un raport/declaraţie a administratorului, după finalizarea operaţiunii de consolidare şi actualizarea actului constitutiv cu orice alte modificări generate de această procedură, cu reflectarea tuturor celor mai sus descrise şi aprobate.

9.Se aprobă împuternicirea Administratorului unic al Societăţii VITIS SA BABADAG - S.A. să acţioneze în numele şi pe seama societăţii, cu putere şi autoritate depline şi cu posibilitatea de sub-delegare către terţe persoane, pentru (i) îndeplinirea formalităţilor de publicitate şi înregistrare la Registrul Comerţului, Monitorul Oficial al României şi la orice alte autorităţi competente a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de iniţiere a procedurii de consolidare conform celor de mai sus, (ii) încheierea şi semnarea oricăror documente, precum şi îndeplinirea oricăror proceduri şi formalităţi prevăzute de lege pentru aducerea la îndeplinire a Hotărârii astfel adoptate. Împuternicirea acoperă şi orice alte formalităţi adiacente, dar neprecizate expres, însă necesare pentru îndeplinirea mandatului.

Prezenta hotărâre, adoptată în cadrul şedinţei adunării generale ordinare a acţionarilor VITIS SA BABADAG - S.A. din data de 29.05.2023, s-a semnat astăzi, în 5 (cinci) exemplare originale, valabil încheiate sub semnătură privată.

Vitis SA Babadag SA
 
Firma este fondată în anul 1992, având sediul social în Constanța, pe strada Olteniei nr. 31, județul Constanța.
 
Potrivit termene.ro, în anul 2022, firma a raportat 8 salariați, la o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, cu un profit de 43.221 lei. Firma are ca activitate principală „Cultivarea strugurilor”. Anterior, la înființare, sediul firmei era în Babadag, Tulcea, urmând ca în mai 2021 să se mute pe strada Olteniei din Constanța.
 
Acționariatul firmei este asigurat de Ovidius Mergado SRL, o firmă din Constanța, care deține 99,01% din capitalul social, iar o listă de acționari formează restul de 0,99%. Adam Liuță este administratorul companiei.
 
Adam Liuță apare în LTA Mondial SRL, LTSROM Wind Energy SRL, Crama Liuta Distribution SRL, Ovidius Mercado SRL, Cooperativa Agricola Baia Dobrogea SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Administrator nou la Ovidius Mercado SRL!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anulează sentinţa privind intrarea în insolvență a SC LTA Mondial SRL, din Constanța! (MINUTĂ)

27 Apr 2024 360

KK Innocons KFT, din Ungaria, cere insolvența LTA Mondial SRL, din Constanța, controlată de Liuță Adam

19 Mar 2024 2130

Firme Constanța Vitis SA Babadag – SA devine societate cu răspundere limitată

25 Oct 2023 1119

Firme Constanța Care e structura finală a acţionariatului Vitis SA Babadag SA în noul context al acţiunilor consolidate

24 Oct 2023 845

Administrator nou la Ovidius Mercado SRL!

18 Apr 2022 1702

Ce se construiește Afaceristul Adam Liuță dorește să ridice un imobil de opt etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța

04 May 2021 4782

Investiţia imobiliară a lui Adam Liuţă, la mâna Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document)

29 Nov 2016 5176