Actualitate

Aglomeraţie la punctele de frontieră cu Bulgaria. Ce recomandă Garda de Coastă

Cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria, în punctele de trecere a frontierei se preconizează o creștere a numărului de persoane și a mijloacelor de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria.
 
În acest sens, Garda de Coastă continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ,astfel: S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor; Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora și, în funcție de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz; Cooperarea continuă cu autorităţile de frontieră din R. Bulgaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanţilor la traficul transfrontalier.
 
În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, precizează reprezentanţii Gărzii de Coastă.
           
De asemenea, Garda de Coastă reaminteşte că autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime și/ sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.  
 
Astfel, cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Republica Bulgară sunt informaţi că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora.
 
Recomandările Gărzii de Coastă
 
Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
 
Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, astfel:
- P.T.F. Vama Veche - Durankulak;                                                         
- P.T.F. Ostrov - Silistra;
- P.T.F. Negru Vodă - Kardam;
- P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.  

Statistica anului trecut la frontieră
 
În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada minivacanței de Sfânta Maria, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 128.250 de persoane, precum și de 32.500 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 65.660 de treceri au fost pe sensul de ieșire din ţară (45.720 cetăţeni U.E. şi 19.940 cetăţeni non - U.E.). 
 
Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 81.000 persoane și 18.200 mijloace de transport.

Informaţiile privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ . Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.
 
De asemenea, există posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg  (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg,  precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O ambarcațiune cu șase oameni la bord s-a lovit de un dig, pe lacul Razelm. Garda de Coastă a intervenit

13 Oct 2019 469

Garda de Coastă Bunuri confiscate de poliţişti, în Vama Veche

04 Oct 2019 335

Misiune internaţională a poliţiştilor de frontieră, în Marea Egee. Sute de persoane salvate (galerie foto)

03 Oct 2019 404

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Campionatul Naţional de Oină la Seniori

30 Sep 2019 649

Captură a poliţiştilor de frontieră Zeci de kilograme de peşte, descoperite într-un autoturism

19 Sep 2019 441

Jocuri pentru copii contrafăcute, descoperite într-un container, în Portul Constanţa

06 Sep 2019 349

Delegație din Rhodos, la Constanța. Garda de Coastă, exercițiu demonstrativ pe Marea Neagră

31 Aug 2019 648

Garda de Coastă Unelte contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Motorină sustrasă de la o navă de pe Dunăre

29 Aug 2019 3314

Articole electronice, confiscate din Portul Constanţa. Unde trebuia să ajungă marfa

28 Aug 2019 495

Garda de Coastă cumpără cartușe pentru imprimante și multifuncționale (document)

26 Aug 2019 419

Nereguli depistate de poliţiştii de frontieră de la Ostrov şi Vama Veche

26 Aug 2019 410

Garda de Coastă a semnat un contract cu o firmă din Bucureşti. Despre ce este vorba (document)

24 Aug 2019 637

Polițist de frontieră constănțean, premiat de președintele României. Iată motivul (galerie foto)

20 Aug 2019 676

Container cu machiaje chinezeşti, confiscat în Portul Constanţa Sud Agigea

20 Aug 2019 508

Garda de Coastă O ambarcațiune cu șase persoane, dintre care trei copii, rămasă în derivă, pe Dunăre

17 Aug 2019 643