Ambasadorul Statului Qatar, în vizită la Constanța. Despre ce a discutat cu viceprimaul Ionuț Rusu

Vizita la Primăria Municipiului Constanța, foto: PMC
În contextul creșterii importanței geostrategice a orașului și portului Constanța, viceprimarul municipiului, domnul Ionuț Rusu, a primit astăzi vizita Excelenței Sale domnul Osama Yousef Abdullah Alqaradawi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Qatar la București.

Excelența Sa domnul Alqaradawi a adus în discuție teme de interes precum energia regenerabilă – în particular, posibilitatea construirii la Constanța a unor parcuri destinate producerii acestui tip de energie, prin exploatarea eficientă a potențialului semnificativ al regiunii în acest domeniu. De asemenea, Excelența Sa a manifestat interes pentru domeniul agriculturii, în special pentru producția locală de cereale și exportul de carne de ovine, dar și pentru domeniile IT și securitate cibernetică, specializări cu rezultate excepționale în universitățile din orașul nostru.

Viceprimarul municipiului Constanța a reiterat necesitatea de a găsi și atrage un investitor extern strategic care să constituie un pol de dezvoltare pentru municipiu, având în vedere importanța în creștere exponențială a orașului Constanța în economia locală, națională și internațională, în contextul mai larg al războiului din Ucraina.

Potrivit domnului Ionuț Rusu, Constanța are toate atu-urile pentru a permite și facilita investiții strategice pe plan local, în numeroase domenii, de la extracția de gaz din perimetrele Mării Negre la energia verde/regenerabilă, de la producția de echipamente și instalații navale la producția de bunuri alimentare sau serviciile în domeniul turistic., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Oaspetelui din Qatar i s-au prezentat argumentele principale care ar susține interesul unui investitor strategic pentru municipiul și județul Constanța, cu accent pe deschiderea și susținerea oferite mediilor investiționale de către actuala administrație locală. Constanța are nevoie de investitori străini, cu atât mai mult cu cât zona noastră are un potential uriaș de a deveni rapid un furnizor de securitate și un hub energetic, tehnologic și inovator la Marea Neagră.

Potrivit sursei ciate, a fost discutată, de asemenea, posibilitatea participării la unele evenimente comune în perioada următoare, cu implicarea reprezentanților administrației locale și ai mediului academic din Constanța în desfășurarea acestora.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, în proces cu fostul consilier local George Andrei Popescu! S-a stabilit data apelului

04 Dec 2023 454

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 531

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 433

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1642

Sondaj de opinie Vă place cum arată Târgul de Crăciun de la Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski?

03 Dec 2023 1069

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

02 Dec 2023 719

Știri Constanța Restricții de trafic pe un tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918. Iată de ce

01 Dec 2023 932

Dobre și Fiii SRL, un nou răspuns negativ de la Primăria Constanța

01 Dec 2023 4112

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1473

Un prim pas pentru reabilitarea Casei cu Lei! Muntmark a obținut un document de la Primăria Constanța

30 Nov 2023 715

Imobiliare Constanța Gavas Global SRL va reabilita clădirea din Satul de Vacanță, unde funcționează bowlingul

30 Nov 2023 612

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1253

Primăria Constanța Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Căminul pentru Persoane Vârstnice

30 Nov 2023 408

APM Constanța Proiectul derulat de primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a primit o decizie favorabilă

30 Nov 2023 479

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 506