UPDATE Ana Birchall, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, excluși din PSD. Declarații


  
Social democrații s-au renuit astăzi în ședința Comitetului Executiv Național, de la ora 16.00.
 
În cadrul ședinței, au fost analizate rezultatele partidului la primul tur al alegerilor prezidențiale, dar s-au luat și decizii importante pentru partidul social democrat.

După ședința CEx, Viorica Dăncilă a declarat:

„Am analizat situația în fiecare județ și strategia pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Tot în cadrul CEx de astăzi am hotărât excluderea din partid al celor care au votat învestirea Guvernului Orban. De asemenea, s-a votat excluderea Anei Birchall și lui Cozmin Gușă. Acestea au fost decizile importante, pe lângă cele ce au în vedere câștigarea alegerilor prezidențiale”.
 
Și Cosmin Necula, primarul orașului Bacău, potrivit presei centrale, a fost exclus din partidul social democraților. Acesta a declarat că va candida pentru un nou mandat de primar în anul 2020.

UPDATE: Ca răspuns la excluderea membrilor din partid s-au făcut declarații:
 
„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar să fi fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot raspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.


M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat.

În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.

Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute.

De asemenea, și Cozmin Gușă a declarat: „Eu nu eram membru de partid de mult timp, eram de circa trei săptămâni, dar am o vechime de trei ani și jumătate în funcția de secretar general. Nu mă surprinde, mă așteptam o decizie a majorității din CEx, dar nu schimbă nimic acest gest. Rămân în proiectul de reformare a PSD. Sigur, când o să vină o altă conducere în partid, voi reveni”.

Sursă foto: Facebook (Ana Birchall + Cozmic Gușă + Cosmin Necula)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica. Ce funcție va îndeplini

27 Jan 2022 1614

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, declarații după achitarea lui Radu Mazăre

20 Jan 2021 4293

Klaus Iohannis a promulgat Legea de abrogare a recursului compensatoriu! Ce spune Ana Birchall, fostul ministru al Justiției

19 Dec 2019 1431

Ana Birchall - „Ghiciţi cine mă atacă! Nimeni altul decât Radu Mazăre, cel mai cinstit edil pe care l-a avut vreodată România!“

05 Dec 2019 1879

Ana Birchall despre Radu Mazăre

04 Dec 2019 2494

Mandatul de ministru al Justiţiei, preluat de ​Cătălin Predoiu

05 Nov 2019 1951

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, va participa la Consiliul JAI

07 Oct 2019 1831

Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis. Ce i-a transmis aceasta preşedintelui României

03 Oct 2019 1637

Ministrul Justiției, Ana Birchall, nu este de acord cu modificărilor propuse pentru secretizarea averilor magistraților

03 Oct 2019 1551

Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege pentru graţiere

28 Aug 2019 1679

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 1636

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 2101

Doi candidați s-au retras din cursa pentru o funcție de procuror european din partea României

09 Jul 2019 1683

ÎCCJ sesizează Ministerul Justiţiei în cazul Radu Mazăre. Este vizat dosarul locuinţelor sociale!

25 Jun 2019 2352

Ana Birchall, numită viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, prin decret semnat de președinte

11 Jun 2019 1474