Anchetat de DNA, Ermil Chelariu, director general în Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturile de serviciu (DOCUMENT)

  • Surse din cadrul CJC susțin că încetarea raporturilor de serviciu ale lui Chelariu – Director General, gradul II al Direcției Generale Administrarea Domeniul Public și Privat-Autoritate Județeană de Transport ar avea legătură cu schimbările la nivel de organigramă care se pregătesc la nivelul Consiliului Județean Constanța

Președintele CJC, Mihai Lupu a emis dispoziția nr. 460 privind suspendarea de drept a raportului de serviciu, pentru incapacitate temporară de
muncă, al unui funcționar public de conducere din cadrul Direcției Generale Administrarea Domeniul Public și Privat-Autoritate Județeană de Transport. Surse ne-au precizat că directorul ar fi suferit o intervenție chirurgicală de natură ortopedică.

Decizia ar fi fost luată în baza unor certificatele de concediu medical eliberate de medici specialiști.

Suspendarea de drept a raportului de serviciu al lui Ermil Chelariu – Director General, gradul II al Direcției Generale Administrarea Domeniul Public și Privat-Autoritate Județeană de Transport, pentru incapacitate temporară de muncă pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii, începând cu data de 08.11.2023, până la încetarea motivului de suspendare de drept, vezi secțiune „documente".

Ermil Chelariu, director general ADPP Constanța, a ieșit în cursul orei 14.15 a zilei de 7 iunie a.c. din incinta DNA Constanța, după ce a fost la audieri, fără a se cunoaște exact calitatea sa, după ce în cursul dimineții de 7 iunie, procurorii DNA au fost la sediul Consiliului Județean Constanța. Aceasta a refuzat să facă declarații după ce a ieșit. „Nu știu despre ce anchetă vorbiți”, a spus acesta înainte să se urce în autoturism și să plece de la sediul DNA.

Inclusiv președintele CJC, MIhai Lupu a fost audiat la DNA Constanta, în legătură cu ancheta efectuată în cazul lui Ermil Chelariu, Director în cadrul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport.

Oficial de la DNA în cazul în care este cercetat și Chelariu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

Lupu Mihai, președinte al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

Chelariu Ermil, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, pentru săvârșirea infracțiunilor de:


- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,
- luare de mită,

Constantin Petrică Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

Roșu Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,
- luare de mită.

Ermil Chelariu a mai fost consilier onorific al președintelui CJC însă pe data de 4 ianuarie 2022, președintele Mihai Lupu a semnat Dispoziția nr. 3 privind delegarea de atribuții corespunzătoare funcției publice de conducere vacante de Director General Adjunct al Direcției Generale Economico-Financiare către Ermil Chelariu.
 
Acesta este expert judiciar cu specialitatea construcții și exploatare nave maritime.
 
Căpitan comandor inginer Ermil Chelariu a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, la Baza Logistică Navală (UM 02022), numele său regăsindu-se în comisiile de achiziții publice ale instituției. Totodată, Ermil Chelariu a fost și purtător de cuvânt al instituției.
Averea și interesele din 2023

Ermil Chelariu a declarat, în declarația completată în anul 2023, un teren intravilan de 500 mp în Constanța, alături de soție, cât și o casă de 180 mp, construită în 2010. Are un credit scadent în 2027 la BRD, în valoare de 65.000 de euro.
 
Ca venituri, soția a prestat servicii medicale la SCJU Constanța, remunerate cu suma de 174.953 lei, pe când Ermil Chelariu a primit 94.178 lei de la CJ Constanța. De la cabinetul medical deținut de soție, a fost încasată suma de 92.700 lei. Ermil Chelariu a mai încasat o pensie militară de 89.232 lei.

Averea și interesele din 2022  

În declarația de avere pe care a completat-o în luna mai 2022, Ermil Chelariu a precizat că deține un teren intravilan în Constanța, de 500 de metri pătrați, cumpărat cu soția sa, în 2007, iar în 2010 și-a construit împreună cu soția o casă de locuit de 180 de metri pătrați, familia deținând și un Volkswagen Touareg fabricat în 2017.
 
A fost menționat un credit contractat în 2007, scadent în 2027, cu o valoare de 65.000 de euro.
 
Serviciile administrative desfășurate în beneficiul Județului Constanța i-au asigurat un venit anual de 21.232 de lei, sumei adăugându-i-se pensia de 89.232 de lei încasată de la Ministerul Apărării Naționale.
 
Soția sa, Liliana Chelariu, medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a realizat un venit de 175.107 lei de la spital și alți 92.700 de lei ca urmare a serviciilor medicale asigurate în cadrul Cabinet Medical Liliana Chelariu SRL.
 
În declarația de interese completată pentru aceeași perioadă, Ermil Chelariu a precizat că este acționar al SC Lycar Handler SRL Constanța.

Societățile familiei  

Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 18 septembrie 2022, denumirea completă a firmei este Lycar Handler EC&GM SRL, compania fiind înființată în 2009, cu sediul social pe strada Alexandru Alexandridi, nr. 38 Constanța, având obiectul de activitate comerț cu ridicata nespecializat.
 
Asociat unic este Ermil Chelariu, iar soția sa, Liliana Chelariu, este administrator.
 
În 2021, firma a raportat 0 angajați, pierderi de peste 8.700 de lei (față de pierderea de peste 8.000 de lei raportată în 2020) și cifra de afaceri 0 (față de cifra din anul anterior, de 19.500 de lei).
 
Societatea Lycar Handler EC&GM SRL are un punct de lucru la Baza de Producție Palas Constanța.
 
Dr. Liliana Chelariu este asociat unic și administrator în cadrul Cabinet Medical Liliana Chelariu SRL, societate înființată în 2016, cu sediul social la aceeași adresă ca Lycar Handler EC&GM SRL, iar obiectul de activitate reprezentat de activități de asistență medicală specializată.
 
În 2021, societatea a raportat un angajat, un profit în creștere ce a depășit 138.000 de lei și cifra de afaceri, tot în creștere, de peste 230.000 de lei.
 
Cabinet Medical Liliana Chelariu SRL are un punct de lucru pe bulevardul Tomis nr. 267.
 
Niciuna dintre cele două societăți ale familiei Chelariu nu figurează cu contracte publice încheiate.

Declarațiile din 2021  

Mențiunile din declarația de avere completată în 2021 cu privire la bunurile imobile și mobile, dar și la credit sunt aceleași ca în declarația din 2022.
 
La capitolul venituri, este menționat venitul realizat din pensia de la MApN, respectiv 91.368 de lei, dar și veniturile soției, respectiv 175.597 de lei din salariile de la SCJU și 88.064,73 de lei, dividendele de la Cabinet Medical Liliana Chelariu SRL.
 
În declarația de interese aferentă aceluiaș an, este menționată calitatea de asociat unic al companiei Lycar Handler EC&GM SRL.


Declarațiile din anii anteriori  


Pe Portalul Național de Integritate se regăsesc declarațiile de avere și de interese completate în ani anteriori de către Ermil Chelariu.
 
În declarația de avere din 2014, pe care acesta a completat-o în calitate de locțiitor al șefului de stat  major pentru sprijin la UM 02150 CO, este menționat terenul intravilan din Constanța, casa construită împreună cu soția, dar și un apartament de 55 mp cumpărat cu soția în 2003.
 
La autoturisme se regăsea un Renault Megane fabricat în 2005 și cumpărat în leasing.
 
La capitolul datorii erau menționate două credite, unul contractat în 2007, scadent în 2027, în valoare de 64.000 de euro, și unul de 65.000 de euro, contractat în 2008 și scadent în 2028.
 
În calitate de angajat al UM 02039, a realizat un venit de 15.340 de lei, iar de la UM 02150CO – 35323 de lei, iar soția sa a realizat 33.672 de lei de la SCJU Constanța și 5.220 de lei pentru serviciile medicale realizate în cadrul SC Pheonix SRL.
 
În declarația de interese nu este menționat niciunul.
 
În declarația de avere din 2012, locțiitor al șefului de stat major, se regăsesc aceleași bunuri imobile și mobile și cele două credite.
 
Venitul lui Ermil Chelariu a fost de 56.314 lei, iar al soției – 43.777 de lei de la spital și 6.186 de lei de la SC Phoenix SRL, fiind menționați și 1.200 de euro obținuți din închirierea apartamentului.
 
În declarația de interese nu este menționat niciunul.
 
În declarația de avere din 2011 se regăsesc terenul și apartamentul soților Chelariu, precum și autoturismul Renault și cele două credite.
 
Veniturile se ridicau la 55.200 de lei (UM 02039 Constanța), iar ale soției – 28.680 de lei de la spital și 4.280 de lei de la SC Pheonix SRL.
 
Nu sunt mențiuni în declarația de interese.
 
În declarația de avere din octombrie 2010 (șef Centru Spirjin Logistic la UM 02022 Constanța), sunt menționate aceleași bunuri imobile și mobile ca în 2011, dar și credite, venitul în calitate de angajat al MApN fiind de 57.875 de lei, iar al soției ridicându-se la 35.874 de lei (angajat în cadrul Ministerului Sănătății) și alți 6.000 de lei (servicii medicale).
 
Nu sunt mențiuni în declarația de interese.
 
În decembrie 2010, este completată o nouă declarație, în calitate de locțiitor al șefului de stat major pentru sprijin, în care mențiunile sunt identice cu cele din luna octombrie, iar la veniturile soției sunt menționați cei 35.874 de lei (angajat, Spitalul Județean de Urgență Constanța) și 6.000 de lei de la SC Phoenix SRL.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale lui Ermil Chelariu.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Citește și:

Oficial de la DNA Șeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 1140

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 997

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 885

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 2302

Oficial de la DNA! Clasare pentru Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța! Chelariu Ermil și Roșu Adrian, trimiși în judecată

29 Dec 2023 1130

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, clasare de la DNA pentru mită! „Voi continua pe același drum corect! Unii s-au grăbit să ia măsuri“

14 Dec 2023 961

Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“

14 Dec 2023 1118

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2386

Mihai Lupu, șeful CJC, acuzat de luare mită! Totul despre Dimitris Garden SRL firma care ar fi în centrul dosarului DNA

13 Jun 2023 4611

Oficial de la DNA Șeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia

13 Jun 2023 3862

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța audiat la DNA! Ce a declarat acesta după întîlnirea cu procurorii?

13 Jun 2023 2184

Surse Pe lângă CJC, DNA a „vizitat“ primăriile din Mangalia și Năvodari!

09 Jun 2023 1630

Oficial de la Consiliul Județean Constanța, în urma controlului DNA. Lupu - „Voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții”

07 Jun 2023 1427

VIDEO DNA la CJ Constanța. Ce a declarat Ermil Chelariu, directorul general ADPP?

07 Jun 2023 3361

Averea și interesele lui Ermil Chelariu, director general în Consiliul Județean Constanța (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 2550