Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“



Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, clasarea în clasarea cercetărilor specifice în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DNA Constanța pentru luare de mită!
 
Clasarea a fost dată de Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciului teritorial Constanța, în baza art. 16, lit. c, Codul de Procedură Penală - nu există probe.
 
Iată ce a declarat Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța:
 

„M-am liniștit acum. Era și normal că sunt nevinovat. Nu mai am niciun dosar!“

 
Potrivit datelor noastre, șeful DNA Constanța a dispus clasarea cercetărilor față de Mihai Lupu, însă Ermil Chelariu, fost director general în Consiliul Județean Constanța, și Adrian Roșu, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, județul Constanța, cercetați în prezenta cauză, au fost trimiși în judecată!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 13 decembrie 2023, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8467/118/2023   , cu obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art. 12 alin. 1 lit b din Lg. 78/2000“, și cu părți: „Chelariu Ermil – Inculpat“ și „Roşu Adrian – Inculpat“.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

De asemenea, tot potrivit surselor noastre, Caraiola Anăstase a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța.
 
Tot la data de 13 decembrie 2023, pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul 8468/118/2023, cu obiect „sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)“, cauză în care, potrivit portalului instanțelor de judecată, „Caraiola Anăstase“ are calitatea de inculpat.

 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 28.02.2024.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.      

Mihai Lupu, șeful CJC, acuzat de luare mită! Totul despre Dimitris Garden SRL firma care ar fi în centrul dosarului DNA
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Exclusiv!
Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, clasare de la DNA pentru mită! „Voi continua pe același drum corect! Unii s-au grăbit să ia măsuri“

14 Dec 2023 928

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2340

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1601

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion. „Liberalii încep să aibă tot mai multe probleme în Constanța“

13 Jun 2023 1252

Mihai Lupu, șeful CJC, acuzat de luare mită! Totul despre Dimitris Garden SRL firma care ar fi în centrul dosarului DNA

13 Jun 2023 4533

Oficial de la DNA Șeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia

13 Jun 2023 3814