Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion. „Liberalii încep să aibă tot mai multe probleme în Constanța“

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion a transmis astăzi printr-un comunicat că Mihai Lupu, președintele PNL al Consiliului județean, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită iar la Mangalia la ședința de consiliu local, pe ordinea de zi era inclusă solicitarea ca Primăria să se constituie parte civilă în dosarul în care primarul liberal Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte de asistență juridică, cu un prejudiciu 13,6 milioane de lei. 

“Liberalii încep să aibă tot mai multe probleme în Constanța. Astăzi aflăm că Mihai Lupu, președintele PNL al Consiliului județean, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Tot astăzi, în Mangalia, la ședința de consiliu local, pe ordinea de zi era inclusă solicitarea ca Primăria să se constituie parte civilă în dosarul în care primarul liberal Cristian Radu este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte de asistență juridică, cu un prejudiciu 13,6 milioane de lei.

Președintele Consiliului județean Constanța este acuzat că ar fi primit „plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor” de la un om de afaceri care ar fi câștigat mai multe licitații de amenajare a spațiilor verzi după ce a avut acces la informații care l-au favorizat. 

Liberalul Mihai Lupu nu neagă acuzația de luare de mită și nu contestă explicit faptele, ci vorbește despre „importanța cooperării între instituțiile statului pentru asigurarea eficienței sistemului judiciar” și despre cât de cumpătat și integru este în funcția de președinte CJ. La fel de cumpătat, probabil, ca atunci când jignea un polițist local care nu l-a lăsat să încalce regulamentul de circulație.

Cert este că aceste scandaluri se răsfrâng și asupra imaginii instituției. De aceea, cel mai înțelept ar fi să își dea demisia. Nu ar însemna că, din punct de vedere juridic, este vinovat de săvârșirea faptelor de care este acuzat, ci ar însemna că protejează funcția de președinte de consiliu județean până la clarificarea situației sale în justiție. La fel ar trebui să procedeze și primarul Mangaliei. Nu cred, însă, că o vor face.

Constanța parcă a intrat într-o buclă din care nu mai reușește să scape: de-a lungul timpului, politicieni PSD și PNL cu tot felul de probleme de integritate și penale au creat imaginea unui județ corupt, iar această percepție este greu de schimbat. Cu aceiași oameni cred că este imposibil.” - a transmis deputatul Stelian Ion. 

Citește și: 

Oficial de la DNAȘeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 534

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 780

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 749

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 507

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 712

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1038

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 504

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 523

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 591

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 659

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 788

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 553

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 708

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 857