Aproape de comă alcoolică! Cu ce alcoolemie a fost depistat un șofer pe autostrada A2

foto: Pexels În perioada 6 – 12 martie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 2.411 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.
 
Astfel, au fost aplicate 557 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 499 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 
De asemenea, au fost aplicate 40 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 30 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 357 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 27 pentru staționarea pe banda de urgență, 12 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru mers pe sens opus și una pentru conducere agresivă.
 
Polițiștii au reținut 135 de permise de conducere și au retras 75 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 11 infracțiuni.
 
Acțiunile polițiștilor Brigăzii Autostrăzi vor continua și în perioada următoare.

 
Exemple:
 
1. La data de 10 martie a.c., polițiști Biroului de Poliție Autostradă A2 au depistat un bărbat care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

 
În urma controlului efectuat și a testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 3,28 mg/l alcool pur aerul expirat, conducătorului auto fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 

2. La data de 10 martie a.c., în jurul orei 00.21, în urma opririi și controlului unui autovehicul, a fost depistat un bărbat care conducea un autoturism sub infleunța substanțelor psihoactive.
 
Astfel, în urma testării cu aparatul Drugtest, s-a constatat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină).
 
Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor
psihoactive.
 
3. La data de 9 martie a.c., în jurul orei 21.00, un bărbat a condus un autoturism, pe tronsonul de autostradă A1, situat între Boița și Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
4. La data de 11 martie a.c., polițiști din cadrul Birouluide Poliție Autostradă A2 au înregistrat cu aparatul radar, la km 20, calea 2, un autovehicul care circula cu 160 km/h.
 
După momentul opririi, conducătorul auto ar fi coborât de pe locul șoferului și ar fi mers prin fața autoturismului la locul pasagerului dreapta-față.
 
Atât conducătorul auto, cât și pasagerul dreapta față au susținut că, în momentul opririi, la volanul autoturismului se afla pasagerul din dreapta-față, fapt care nu corespunde cu realitatea.
 
Ambele persoane au fost testate la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
 
Ulterior, au fost conduse la sediul Biroului de Poliție Autostrada A2, fiind testați cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină pentru conducătorul auto.
 
În cauză, a fost întocmi dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, conducătorul auto figura cu dreptul de a conduce anulat.
 
Ca urmare a documentării complete a dosarului penal constituit și a administrării probatorului în cauză, începând cu data de 12 martie a.c., față de conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore.
 
Ulterior, la data de 12 martie a.c., Parchetul de pe Lângă Judecătoria Cornetu a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile,
față de conducătorul auto.
 
5. La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București - Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, care
conducea un autoturism cu 201 km/h.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe
drumurile publice pentru 120 de zile.
 
6. La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat în trafic o autoutilitară, iar, în urma controlului, s-a constatat ca șoferul, un bărbat, de 63 de ani, a utilizat altă cartelă tahograf decât cea emisă pe numele său.

Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și imobilizarea ansamblului rutier.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șoferiță la un pas de comă alcoolică, depistată pe o stradă din municipiul Tulcea

09 Feb 2023 801

Județul Constanța Șofer aproape în comă alcoolică, depistat în trafic. A fost întocmit dosar penal

20 Sep 2022 2787

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic. Incredibil ce alcoolemie avea conducătorul auto

25 Apr 2022 2883

​Trei copii au intrat în comă alcoolică, în noaptea de Revelion. Ce alcoolemii aveau

02 Jan 2020 2755

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul celor trei minore din Vaslui, care au ajuns la spital în comă alcoolică

26 Jun 2018 1565

Pericol în trafic. Un șofer la un pas de comă alcoolică, a fost depistat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

22 Jun 2018 3110

Caz şocant în judeţul Galaţi. O fetiţă de cinci ani a ajuns în comă alcoolică la spital. Ce le-a spus mama copilei medicilor

06 Mar 2018 1866

Caz șocant. Un bebeluș de opt luni , în comă alcoolică la spital. În ce stare este copilul

13 Dec 2017 2459

O fetiţă de doi ani, la spital în comă alcoolică

26 Nov 2016 3228

Un polițist aflat în pragul comei alcoolice a provocat un grav accident

26 Mar 2016 2254

Un adolescent a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a băut ţuică la şcoală!

24 Nov 2015 1773

Surprins la volan pe strada Traian din Constanța, aproape în comă alcoolică !

21 Mar 2015 1755

Copil de 11 ani găsit în comă alcoolică pe stradă

30 Nov 2014 1670

IPJ Constanţa s-a autosesizat în acest caz Adolescenţi aproape de coma alcoolică, într-un club din Mamaia

13 Oct 2014 3498

Litoral TV Gata cu distracțiile periculoase la volan!

22 Feb 2014 2655