Arestați preventiv în Timișoara! Acuzații de trafic de migranți și lipsire de libertate în mod ilegal

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IPJ Tulcea
Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
 
Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din data de 29 august 2023 s-a pus în mișcare acțiunea penală față de T. M., pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de trafic de migranți, prev. de art. 263 al. 1 și 2, lit. a Cp, lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 al. 1 Cp (persoana vătămată S. L. D. C.) și lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 al. 1 și 4 Cp (lipsirea de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei R. P. D. D. P.), totul cu aplic. art. 38 al. 1 Cp; respectiv față de H. A., pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de trafic de migranți, prev. de art. 263 al. 1 și 2, lit. a Cp, lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 al. 1 Cp (persoana vătămată S. L. D. C.) și lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 al. 1 și 4 Cp (lipsirea de libertate în mod ilegal urmată de moartea victimei R. P. D. D. P.), totul cu aplic. art. 38 al. 1 Cp.
 
În fapt, s-a reținut că inculpații T. M. și H. A., împreună, în perioada 25-28 august 2023, au lipsit de libertate victimele S. L. D. C. și R. P. D. D. P., prin împiedicarea părăsirii unui apartament din municipiul Timișoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera de stat a României, în scopul ajungerii în Italia, perioadă în care au amenințat victimele că le vor omorî dacă nu primesc suma de 5.000 euro pentru traficarea lor, le-au lovit, le-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluș în gură, filmându-le în aceste poziții, filmări pe care le-a trimis unor persoane din anturajul victimelor în scopul obținerii de bani, determinând astfel victimele să se salveze prin coborârea pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului, acțiune în timpul căreia victima R. P. D. D. P. a căzut și a decedat, iar victima S. L. D. C. s-a refugiat în alt apartament.
 
La data de 29 august 2023, numiții T. M. și H. A. au fost reținuți pentru 24 ore, iar la data de 30 august 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați.
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, luarea unei măsuri preventive, nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpații fiind nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
DIICOT: Un copil, de 15 ani, ar fi autorul alertelor cu bombă din țară

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 683

Timiș O persoană a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor

06 Oct 2023 861

Timiș Bărbat cercetat pentru trafic de migranți

02 Aug 2023 752

Cine este taximetristul ucis de doi adolescenţi şi abandonat într-o pădure, în Timiş.

24 Jun 2018 2227

Cine sunt procurorii care au formulat cereri de transfer şi unde vor să plece

09 Jun 2018 3377