Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

Foto cu rol ilustrativ
  • Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PNC, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți.

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PNC, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, transmite un comunicat de presă din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

În fapt a fost reținut că în data de 7 septembrie 2023, în scopul obținerii unei sume cuprinse între 10.000 și 14.000 euro, inculpatul ar fi transportat cu o autoutilitară, în compartimentul destinat mărfii, 32 migranți, în vederea trecerii frauduloase de către aceștia a frontierei de stat a României către țări din vestul Europei, fiind depistat de organele poliției de frontieră în jurul orei 1:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de ieșire din România.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.
           

„Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Doi foști șefi de parchet din Constanța vor să se întoarcă în magistratură. Vineri are loc interviul pentru testarea psihologică

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Timiș O persoană a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor

06 Oct 2023 861

Arestați preventiv în Timișoara! Acuzații de trafic de migranți și lipsire de libertate în mod ilegal

30 Aug 2023 630

Timiș Bărbat cercetat pentru trafic de migranți

02 Aug 2023 752

Cine este taximetristul ucis de doi adolescenţi şi abandonat într-o pădure, în Timiş.

24 Jun 2018 2227

Cine sunt procurorii care au formulat cereri de transfer şi unde vor să plece

09 Jun 2018 3377