Artistul român, Mircea Cantor, invitat pentru a redesena celebra geantă Dior Lady

Foto: Instagram Mircea CantorUnul dintre cei mai cunoscuţi artişti români, Mircea Cantor, este unul dintre cei selectați de compania Dior pentru a redesena celebra geantă Dior Lady. 

„Mă simt mândru și onorat să-mi las pe geanta Lady Dior. Creația mea se numește Grădina paradisului (Jardin du Paradis/ Grădina Raiului) inspirată dintr-o jachetă pe care am găsit-o în regiunea din România de unde provine bunica mea și suprapunând-o pe modelul pătrat derivat din clasicele genți Dior - un model care îmi amintește de raționalitatea grădinilor Chateau de Versailles. Frânghii din piele răsucite pentru a spori o geometrie solară care se dezlănțuie în fața ochilor tăi ca un nesfârșit entrelac. Dincolo de frumusețea inerentă care radiază, am vrut să aduc un omagiu unei gene de artizani și artizani care mențin flacăra vie printr-o reînnoire permanentă a ceea ce putem numi o tradiție și un savoir faire universal“ - a precizat Mircea Cantor pe pagina sa de Instagram. 

Citește și: 

Gucci, Armani, Moncler, Lacoste și Hugo BossCele mai mari case de modă din lume, părți vătămate la Judecătoria Constanța!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la Bihor la Chateau de Versailles Mircea Cantor adaugă magie românească în lumea Dior (VIDEO)

06 Dec 2023 1197

Prima operă de artă donată de România la UNESCO. Artistul, Mircea Cantor, este realizatorul uneia dintre cele cinci opere ce alcătuiesc Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin

25 Oct 2023 865