Atac cu cu drone asupra infrastructurii portului Reni din Ucraina. Anunțul Ministerului Apărării Naționale

Foto: Google MapsAtacuri rusești executate cu drone au avut loc în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni din Ucraina, foarte aproape de România, 

Ministerul Apărării Naționale transmite că în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Redăm comunicatul Ministerului Apărării Naționale: 

Cu privire la situația de securitate din proximitatea granițelor României, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portului Reni din Ucraina, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:
Ministerul Apărării Naționale reiterează în cei mai fermi termeni că aceste atacuri îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.
Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.
Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Citește și: 

MApN după atacul cu drone din portul Ismail„Nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.