Autoturism căutat de autorităţile din Croaţia şi permis fals depistate în PTF Moraviţa

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au descoperit un autoturism în valoare de 40.000 de lei, care era căutat de autorităţile din Croaţia.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au descoperit un autoturism în valoare de 40.000 de lei, care era căutat de autorităţile din Croaţia, transmite un comunicat din partea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
 
În data de 19 august 2023, ora 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru control, un cetăţean sârb, conducând un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Serbia.
 
La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează că „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Croaţia.
 
Autoturismul, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.
 
În aceeaşi zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean suedez, la volanul unui microbuz înmatriculat în Austria.
 
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi un permis de conducere care avea însemnele autorităţilor din Slovenia. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis auto original, acesta fiind fals.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Trei cetăţeni din India și doi din Sri Lanka, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal granița din România în Serbia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minoră căutată de autorităţile din Germania şi fals privind identitatea depistate în aceeaşi zi la PTF Cenad

21 Aug 2023 641

Trei cetăţeni din India și doi din Sri Lanka, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal granița din România în Serbia

21 Aug 2023 619