Candidat la mandatul de primar Cristian Radu vrea primii turişti în Mangalia, de Florii (galerie foto)

Mangalia_Cristian_Radu_1.jpgCristian Radu, candidat independent la Primăria Mangalia, a inaugurat ieri o expoziţie de artă şi flori, cu ocazia sărbătorii Floriilor. Despre acest târg, eveniment ce se îndepărtează puţin de la tiparul acţiunilor electorale, Cristian Radu a declarat că intenţionează să-l transforme într-o acţiune multianuală, la dimensiuni mai mari, chiar dacă acest episod pilot este un început timid. Conform explicaţiilor sale, obiectivul este acela de a da o notă de originalitate municipiului Mangalia, astfel încât primii turişti să vină în sudul litoralului chiar de Florii: „Primii turişti îi vom avea chiar de Florii".

Aspirantul la Primăria Mangalia a anunţat şi că, după data de 1 Mai, va merge pe strada Rozelor din oraş pentru a planta trandafiri. Cristian Radu a precizat că i se pare inadmisibil ca o stradă ce poartă nume de floare să nu se distingă de alte străzi din localitate tocmai prin florile de la care îi provine denumirea.

Mangalia_Cristian_Radu.jpgExpoziţia inaugurată ieri - care se derulează pe parcursul a două zile - este cu vânzare, iar artiştii plastici care au expus l-au numit pe Radu „vinovat de frumos", dat fiind faptul că evenimentele de acest gen sunt, în ultimii ani, destul de rare în Mangalia. Printre cei care şi-au expus lucrările se numără Luiza Cala, Gabriel Tora, Mihaela Miron şi Laura Alexe.

La eveniment a fost prezent şi inconfundabilul artist plastic Robert Perco, pictorul care, după ce a trăit 20 de ani în Germania, a revenit în ţară pentru că, susţine el, îi place „al dracu'" România. Perco a fost profesorul lui Cristian Radu, iar revederea dintre cei doi a avut loc la aproximativ 30 de ani de când elevul Şcolii Nr. 3 din Mangalia şi-a luat rămas bun de la profesorul său. Perco a declarat că Mangalia are nevoie de o galerie de artă care să readucă aminte, într-o oarecare măsură, de perioada interbelică. „Să punem pe picioare tot ce înseamnă adevărata artă în Mangalia", a menţionat artistul plastic.

Nu în ultimul rând, Cristian Radu a propus ca, alături de elevii şcolilor din Mangalia, să readucă la viaţă, prin plantarea de diverse flori, „colţul verde" de la şcoala la care a învăţat şi unde l-a avut profesor pe Robert Perco.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, executată silit. Ce spune primarul Cristian Radu despre un teren scos la licitație de un executor judecătoresc (DOCUMENT)

07 May 2024 458

Decizia nu este definitivă Candidatura reprezentantului AUR de la Mangalia, atacată de primarul Cristian Radu și consilierul Menabit Ozghiun

03 May 2024 554

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 414

Lista candidaților din partea SOS România pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 616

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 724

Demers, depus la APM Constanța Tomis Estate SRL vrea să modifice PUZ-ul pentru partea de nord și de sud a Lacului Tatlageac (DOCUMENT)

30 Mar 2024 905

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1096

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 887

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 februarie 2024

27 Feb 2024 796

Procesul primarului Cristian Radu, din Mangalia! Curtea de Apel Constanța, pronunțare pe solicitările acuzaților (MINUTA)

26 Feb 2024 1208

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

25 Feb 2024 4787

Show special de 1 martie realizat de o firmă de casă a primăriei din sudul litoralului Irina Loghin și Fuego cântă la Mangalia (DOCUMENT)

23 Feb 2024 1119

Atleții de la CSM Constanța au cucerit 12 medalii la Campionatele Naționale indoor pentru seniori și U23 de la București (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 896

Miercuri, 14 februarie 2024 Voleibalistele de la CSM Constanța, meci cu Rapid București (VIDEO)

14 Feb 2024 885

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1667