Cântăreaţa Lidia Buble, condamnată de Tribunalul Bucureşti în dosarul de dare de mită

Lidia Buble. foto: FacebookCântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată joi de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, conform Agerpres.ro

Potrivit deciziei instanţei, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

De asemenea, cântăreaţa a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul a altor doi inculpaţi - un poliţist şi un prieten al Lidiei Buble - instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Conform DIICOT, la data de 15 februarie 2021, în intervalul orar 02,32 - 03,11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, doi poliţişti de la Rutieră au pretins şi primit mită suma de 900 lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Lidia Buble le-a dat bani celor doi poliţişti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional, întrucât nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19.

În dosar a fost inculpat şi un prieten al cântăreţei pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, el fiind cel care, în noaptea de 15 februarie, i-a spus Lidiei Buble în timpul unei convorbiri telefonice să-i mituiască pe poliţişti, cu sume cuprinse între 300 lei şi 200 euro.


Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble în acest dosar. Prietenul care îi oferea sfaturi cântăreţei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori. 

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cântăreața Lidia Buble, condamnată definitiv pentru dare de mită

05 May 2023 5305

Curtea de Apel București, termen nou în dosarul cântăreței Lidia Buble

25 Jan 2023 1918

Dare de mită Cântăreața Lidia Buble, condamnată în primă instanță! Dosarul merge la instanța superioară

04 Dec 2022 2285

Melodia Zilei Lidia Buble - Draga mea (OFFICIAL VIDEO)

12 Mar 2022 2081

Fanii Lidiei Buble, în panică, după ce artista și-a pus "doliu" pe rețelele de socializare. Ce s-a întâmplat cu cântăreața

23 Feb 2022 2619

Lidia Buble, suspectată de dare de mită, așteptată la Tribunalul București

10 Feb 2022 2654

Cântăreața Lidia Buble trimisă în judecată de DIICOT. Prima decizie a judecătorilor

03 Dec 2021 2191

Cântăreața Lidia Buble trimisă în judecată de procurorii DIICOT. Ce acuzații i se aduc

22 Nov 2021 2470

Melodia Zilei VUNK feat. Lidia Buble - Vino, du-te (Official Video)

10 Oct 2020 2678

Melodia Zilei Lidia Buble - Cu ochii aia verzi (Official Video)

25 Jul 2020 3944

Știați că….La această dată, cântăreața Lidia Buble împlinște o frumoasă vârstă?

09 Jun 2020 2066

Lidia Buble - Sub apa (Official Video)

05 May 2018 4936

Melodia zilei Lidia Buble – Inima nu ştie

19 Feb 2015 4115

Lidia Buble a întreţinut atmosfera Studenţii de la Facultatea de Drept de la „Ovidius“ s-au distrat la Balul Bobocilor (galerie foto)

08 Dec 2014 4170

Melodia Zilei Direcţia 5 feat. Lidia Buble – Forever Love

22 Sep 2014 3389