Actualitate

Câți voluntari activează în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și SMURD. Cum devii voluntar

Munca de medic sau asistent pe ambulanță este una palpitantă, dar grea. Așa consideră și tinerii care nu sunt siguri dacă vor să facă parte din această lume. De aceea, în toată România, serviciile județene de ambulanță oferă oportunitatea celor mai tineri să fie voluntari.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, Claudia Tatarici, la ora actuală există 35 de contracte de voluntariat cu tineri care activează pe raza județului. Tinerii sunt selecționați și li se oferă un curs pentru a fi pregătiți pe teren. Ei nu au voie să ofere servicii medicale, ci doar să asiste și să ajute cu strictul necesar.
 
Potrivit SAJ Constanța, o parte dintre voluntarii care au fost în cadrul serviciului au dat ulterior concurs și s-au angajat pe posturile disponibile. „Este o ocazie bună pentru cai care vor să urmeze o astfel de carieră să se facă voluntar în cadrul SAJ Constanța”, a spus Claudia Tatarici.
 
Potrivit protalului serviciului, tinerii care doresc să activeze ca voluntari trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie absolvenți de școală postliceală sau studenți anul II la facultatea de asistență cel puțin sau studenți la facultatea de medicină cel puțin anul III.
De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea care coordonează SMURD pe raza teritoriului Constanța are în cadrul acestui serviciu voluntari. Potrivit purtătorului de cuvânt, Anca Chiriță, sunt 6 voluntari care au absolvit cursul integral, iar periodic efectuează serviciul voluntar pe ambulanțe SMURD de tip B.
 
Citește și:
 
Zeci de persoane din judeţul Constanţa au cerut ajutorul cadrelor medicale de la Ambulanţă în prima zi de Crăciun

Posturi vacante la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța
 
Contractul a fost atribuit Cine verifică şi repară aparatura medicală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa (document)
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Felicitare pentru Moș Crăciun”, acţiune caritabilă a elevilor Liceului Teoretic „Decebal“ din Constanţa (galerie foto)

24 Dec 2018 411

Elevii Liceului ,,Lucian Blaga’’ din Constanța au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă

13 Dec 2018 519

Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, desfăşurată la Liceul Tehnologic Poarta Albă, judeţul Constanţa

22 Nov 2018 515

Jandarmii constănţeni vor participa la campania „Let’s Do It, România!”. Vor aduna deşeurile din Parcul Tăbăcărie

14 Sep 2018 343

Klaus Iohannis a strâns gunoaiele dintr-o pădure (galerie foto)

11 Sep 2018 389