Actualitate

Cea de-a treia carte a președintelui României, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, lansată în New York

Cea de-a treia carte a Președintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută la Curtea Veche Publishing, va avea prima lansare peste hotare,  la New York, joi, 26 septembrie 2019, potrivit site-ului oficial al editurii, curteaveche.ro.
 
Volumul este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.
 
Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar.
 
Președintele Iohannis se va afla în New York cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. 

Lansarea cărții a fost făcută la capătul sesiunii ONU, pe 26 septembrie, la ora locală 18.00, la Liederkranz Mansion.

„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” este o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.
 
Cartea Președintelui Klaus Iohannis este un gest necesar în anul în care România a preluat Președinția Consiliului Uniunii, precum și în contextul unei Europe determinate să devină din ce în ce mai conștientă de rolurile sale strategice ca urmare a frământărilor care îi pun la încercare din interior idealul de unitate.
 
Deși toată lumea știe câte ceva despre Uniunea Europeană, cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat și concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări și care să abordeze de la cele mai simple noțiuni și informații istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărții.

Soluția istorică gândită să prevină distrugeri similare celor din Al Doilea Război Mondial și-a dovedit valabilitatea timp de aproape șapte decenii. La moment de răscruce, Klaus Iohannis explică valorile care definesc Uniunea Europeană și care au dus la cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, importanța Flancului Estic, dar și ce implică pentru România apartenența la proiectul comunitar, într-o pledoarie convingătoare pentru spirit civic și responsabilitate. Astfel, cartea urmărește o mai bună înțelegere a proiectului european de către cetățeni, prin prezentarea unor teme și concepte de bază pentru politica europeană, precum și prin descrieri, argumente și explicații legate de UE și rolurile acesteia.

„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” de Klaus Iohannis va putea fi achiziționată în cadrul evenimentului, fiind disponibilă și varianta în limba engleză, potrivit site-ului oficial al editurii curteaveche.ro.

Sursă foto: Facebook/ Klaus Iohannis
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Care este singurul motiv pentru care este fericită Simona Halep, după înfrângerea cu Svitolina

31 Oct 2019 632

Viorica Dăncilă „PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis”

20 Oct 2019 547

lauraadamache.ro Chiftele din carne

23 Sep 2019 655

lauraadamache.ro Chiftele din carne de porc, reteta traditionala cu carne tocata

01 Sep 2019 872

lauraadamache.ro Peste pane cu cartofi prajiti (reteta la friteuza cu aer cald)

05 Aug 2019 411

Amintiri despre turcii şi tătarii noştri dobrogeni (I)

27 Jun 2019 2547

Proiectul legii pensiilor, respins în Senat. Ce a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi

19 Jun 2019 1352

Gafă incredibilă a premierului Viorica Dăncilă la ședința Comitetului Executiv al PSD

13 Jun 2019 743

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh nu recunoaște acuzațiile care i se aduc în dosarul „Belina”

11 Jun 2019 590

lauraadamache.ro Inghetata de zmeura, simpla, cremoasa, fara ace de gheata

05 Jun 2019 2516

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă „Eu cred că trebuie să ne asumăm toţi rezultatul alegerilor europarlamentare”

28 May 2019 434

Stelian Ion, propunerea USR pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților

28 May 2019 528

lauraadamache.ro Plăcințele cu carne tocată, rețetă cu carne de vită și aluat dospit

23 May 2019 1744

Președintele Klaus Iohannis a lansat volumul „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Craiova

21 May 2019 466

Liviu Dragnea despre sentința din 27 mai „Sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea”

21 May 2019 478