Cea mai consumată băutură după apă este ceaiul și astăzi e ziua lui!

  • Pe 15 decembrie se sărbătorește Ziua internațională a ceaiului
  • În 2015, guvernul indian a propus marcarea Zilei internaţionale a ceaiului la nivel mondial
  • Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, după apă
  • Există dovezi că ceaiul a fost consumat în China în urmă cu 5.000 de ani
 
Devenită o sărbătoare anuală, Ziua internaţională a ceaiului, a băuturii care în anotimpul rece devine cea mai căutată şi binevenită licoare, se marchează din 2005, la data de 15 decembrie. O băutură reconfortantă şi străveche, consumată de mii de ani, ceaiul, şi-a bucurat mereu fanii cu aromele sale îmbietoare.
 
După Forumul Mondial Social din 2004, de la Mumbai, ca urmare a discuţiilor între mari producători de ceai, Ziua internaţională a ceaiului a fost celebrată pentru prima oară la New Delhi, apoi, în anul următor, în Sri Lanka, potrivit site-ului anydayguide. Iniţial sărbătorită pe 9 decembrie, a fost mutată pe 15 decembrie. După 2008, în ţările producătoare de ceai din întreaga lume, precum Bangladesh, India, Indonezia, Kenya, Malaezia, Malawi, Nepal, Sri Lanka, Tanzania, Uganda şi Vietnam, marile sindicate au colaborat în organizarea de acţiuni pentru a face cunoscute problemele legate de realizarea producţiei de ceai. În 2015, guvernul indian a propus marcarea Zilei internaţionale a ceaiului la nivel mondial, prin sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.
 
Industria de ceai oferă milioane de ceşti de ceai oamenilor din întreaga lume. Unul dintre cei mai mari producători de ceai, India, recunoaşte importanţa ceaiului în comunităţile sale, dar şi ca marfă pentru comerţ. Din această perspectivă, se observă că o mare parte dintre condiţiile de lucru pentru cei din industria de ceai necesită încă multe îmbunătăţiri.
 
Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, după apă, potrivit www.fao.org/economic/est/est-commodities/tea/en. Se presupune că ceaiul ar proveni din nord-estul Indiei, din Burma de Nord şi din sud-vestul Chinei, însă locul exact în care planta a crescut prima oară nu este cunoscut. Există dovezi că ceaiul a fost consumat în China în urmă cu 5.000 de ani, în timpul dinastiei Qin.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

21 mai - Ziua Internațională a Ceaiului

21 May 2022 1355

GastroArt Prepararea și servirea ceaiului (sfaturi din 1931)

11 Dec 2021 1871

Beneficiile ceaiului verde în domeniul cosmetologic

11 Jun 2021 5271

Beneficiile ceaiului de mușetel.Ce conține acesta de îl face atât de special

09 Dec 2020 3800

Cum susține ceaiul de busuioc sănătatea organismului

25 Jun 2020 2374

Ceaiul de sunătoare combate stările depresive și ameliorează simptomele de răceală și gripă

06 Jun 2020 2398

Sănătate Multiplele acţiuni terapeutice ale ceaiului de coada şoricelului

28 Apr 2016 2216

Sănătate Ceaiul de Rooibos, bogat în antioxidanţi, excelent pentru organism

12 Feb 2016 1567

Sănătate Profită de toate beneficiile uimitoare ale ceaiului de muşeţel

18 Oct 2015 2174

Sănătate Întrebuinţările medicinale ale ceaiului şi uleiului de iasomie

25 Jul 2015 2033

Sănătate Acţiunea terapeutică a ceaiului de tei

05 Jul 2015 1418

Sănătate Utilizările medicinale ale ceaiului de lavandă

03 Jul 2015 2058

Sănătate Ce afecţiuni ameliorează ceaiul de scorţişoară

02 Jul 2015 1871

Sănătate Ce nu ştiai despre ceaiul verde

25 Jun 2015 1638