Centrul pentru persoane cu handicap de la Negru Voda va fi inchis definitiv

Consiliul Judetean va construi la Techirghiol cel mai mare "Centru-pilot de servicii comunitare pentru persoanele cu handicap si de instruire" din Romania

Presedintele Consiliului Judetean, Stelian Dutu, a primit vizita reprezentantilor fundatiilor irlandeze "Focus", "Aurelia Trust" si "Trade Aid". Scopul intalnirii l-a constituit prezentarea stadiului constructiei "Centrului-pilot de servicii comunitare pentru persoanele cu handicap si de instruire", ce urmeaza a fi ridicat in localitatea Techirghiol.Noul proiect face parte din strategia Consiliului Judetean de inchidere definitiva a Centrului de la Negru Voda si de mutare a persoanelor cu handicap rezidente aici, catre alte locatii, atat prin construirea centrului mai sus-mentionat, cat si a unor locuinte protejate. Presedintele Stelian Dutu a prezentat oaspetilor irlandezi stadiul avansat in care se afla aceasta initiativa, fiind deja semnat contractul de concesionare a terenului aferent intre Consiliul Local Techirghiol si Consiliul Judetean, iar autorizatia de constructie urmand a fi eliberata intr-un timp foarte scurt. Bugetul total al acestui proiect este de 1.900.000 Euro, din care: 300.000 Euro sunt contributia Consiliului Judetean, 500.000 Euro din partea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, precum si un grant al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 1.023.000 Euro, suma atrasa prin eforturile comune ale presedintelui Stelian Dutu si ale Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap. Noua cladire, ce se va constitui intr-o premiera nationala, va fi organizata pe trei module si va avea, pe langa o capacitate normala rezidentiala de 105 locuri, posibilitatea de a asigura servicii specifice zilnice pentru inca 100 de persoane cu handicap. In cadrul intalnirii cu reprezentantii celor trei fundatii irlandeze, presedintele Stelian Dutu a abordat si subiectul constructiei a doua locuinte protejate tot in localitatea Techirghiol, la care finantarea sa fie asigurata in mod egal de Consiliul Judetean si fundatiile "Focus", "Aurelia Trust" si "Trade Aid". Stelian Dutu a propus ca, in perioada 15 noiembrie - 01 decembrie, sa fie definitivate proiectele celor doua locuinte, astfel incat, pana la sfarsitul acestui an, sa fie semnate contractele de parteneriat intre structurile mai sus-mentionate. Reprezentantul fundatiei irlandeze "Focus", John Mulligan, a apreciat intalnirea drept constructiva si s-a declarat multumit de determinarea presedintelui Consiliului Judetean de a finaliza aceste proiecte. Secretarul general al judetului Constanta, Mariana Belu, este de parere ca atat Centrul, cat si cele doua locuinte protejate, care vor gazdui aproximativ 16 persoane, vor fi inaugurate in vara anului viitor, lucrarile de constructie urmand a se desfasura in paralel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 289

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 268

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 290

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 305

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 574

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 652

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 491

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 564

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 397

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 369

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 540

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 499

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 502

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 564

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 420