Ceremonie de predare-primire în Bosnia și Herțegovina! Misiunea militarilor din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța", la final (GALERIE FOTO)

Sursa foto: facebook/Comandamentul Forțelor ÎntruniteÎn Camp Butmir din Sarajevo a avut loc ceremonia de predare-primire a responsabilităților și misiunii Companiei Manevră ALTHEA, dislocată în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, către Compania Manevră ALTHEA din Țările de Jos.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului Forțelor Întrunite, la această activitate a participat șeful de stat major al EUFOR general de brigadă Ovidiu Lungu, locțiitorul pentru operații al șefului de stat major din Comandamentul Forțelor Întrunite general de brigadă Robert Manea, comandantul Batalionului Multinațional și Compania Manevră ALTHEA, rotația a II-a, din cadrul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța", precum și alți militari din contingentul românesc.

Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizației Națiunilor Unite.

„Participarea României la operația EUFOR ALTHEA reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, reprezentând, în același timp, un element de menținere a securității şi stabilității în regiune.
Personalul militar din Armata României participant la misiunea EUFOR din teatrul de operatii Bosnia și Herțegovina se află sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” - mai transmite sursa citată

Citește și: 

Militarii români din cadrul Companiei Manevră ALTHEA, rotația a II-a au sărbătorit Paştele în baza militară EUFOR din teatrul de operații Bosnia și Herțegovina (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea MApN în videoconferință cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

21 Dec 2023 699

Conducerea MApN, în vizită oficială în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina

21 Nov 2023 690

Ministrul Apărării Naționale, videoconferință cu militarii din teatrele de operații şi misiuni externe

24 Oct 2023 796

Misiune îndeplinită! Militarii Batalionului 341 Infanterie „Constanța“ au revenit din misiunea desfășurată în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina (GALERIE FOTO)

21 Oct 2023 1507

Videoconferință cu militarii din teatrele de operații și misiuni externe. Ce mesaj le-a transmis ministrul Apărării militarilor

11 Apr 2023 1066

Antrenament al militarilor români și americani pe terenurile de instrucție ale Batalionului 341 Infanterie „Constanța“ din Topraisar (GALERIE FOTO)

01 Feb 2023 1472

Eroii nu mor niciodată! Pe 17 septembrie 1996, România a pierdut primul militar în Teatrele de Operaţii

17 Sep 2022 1357

In memoriam. Căzut la datorie. Primul militar român mort în teatrele de operaţii. A efectuat stagiul militar în Constanţa

17 Sep 2018 9242