CFR anunță măsuri speciale de circulație din cauza temperaturilor ridicate!

foto: PixabayMăsuri speciale de circulație pe calea ferată, din cauza temperaturilor ridicate!

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar la nivel național s-a desfășurat și ieri în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului, aceste măsuri fiind necesare pentru siguranţa traficului feroviar.

Menționăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină depășeste 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se REDUCE VITEZA de circulaţie a trenurilor CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Precizăm, de asemenea,  faptul că, aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

Vă asigurăm că, personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic., a transmis CFR SA. 

Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte INCLUSIV SITE-urile sau paginile de social-media ale OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condiții optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. , a transmis purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan. 


Citește și: 

CFR Călători! Restricții de circulație pe calea ferată din cauza caniculei. Cum funcționează sistemele de climatizare din trenuri

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trenul plecase la 10.50 din Constanța!UPDATE. Accident feroviar mortal între stațiile Brănești - Pasărea. Trenul IC 582, staționat temporar

05 Dec 2023 2153

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - Petrolul Ploiești

05 Dec 2023 893

Anunț important al CT BUS! Mai multe autobuze circulă deviat în zona Gării CFR Constanța

04 Dec 2023 652

Primul tren nou cumpărat de România va sosi în Capitală! Printre rutele deservite și ruta Bucureşti Nord - Constanţa

03 Dec 2023 875

Superliga 2023/2024 Universitatea Craiova - CFR Cluj, derby pentru podium în etapa a 18-a

01 Dec 2023 930

Biserica Sfântului Apostol Andrei, din cartierul Palas al Constanței

30 Nov 2023 483

Știri Constanța Noi restricții de trafic în Constanța. Iată zona

29 Nov 2023 598

CFR SA Trenurile de călători circulă în condiții normale pe magistrala feroviară București - Constanța

27 Nov 2023 549

Traficul feroviar a fost oprit temporar pe distanța Eforie Sud - Costinești! Un tren care circulă pe relația Mangalia - Constanța, oprit la Costinești

26 Nov 2023 624

Din cauza vântului puternic pe liniile ferate către Dobrogea circulația se desfăşoară în condiţii dificile. Mai multe trenuri au întârzieri considerabile!

26 Nov 2023 629

CFR SA Circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, ninsoare și vânt puternic în sud-estul țării

26 Nov 2023 533

Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a țării. Constanța este vizat

25 Nov 2023 633

CFR Călători Atenție, pasageri! Circulația trenurilor în condițiile avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă. Trenuri suspendate temporar

25 Nov 2023 947

CFR Restricții temporare ale circulației trenurilor, cauzate de avertizările meteo

25 Nov 2023 631

CFR Uite greva, nu e greva! Greva feroviară s-a suspendat temporar

24 Nov 2023 581