Cinci sfaturi simple pentru a-ți transforma locuința

Design interior. Sursa foto: unsplash.com
Oricât de mult ți-ar plăcea spațiul în care stai, mereu există loc de mici îmbunătățiri. Fie îți dorești mobilier nou, o canapea deosebită sau o decorațiune care să te facă să te simți ca într-o casă de prezentare. Dacă ai renovat cel puțin o dată până acum, cu siguranță știi că este un lucru destul de costisitor. Totodată, nu este nevoie să faci modificări prea mari pentru a simți că locuiești într-un spațiu complet diferit. Uneori ajunge să muți mobilierul în alt loc sau să schimbi pernele de pe canapea pentru a vedea o reală diferență. Pentru a afla mai multe trucuri similare, citește în continuare.
  1. Luminează-ți casa
Nimic nu este mai plăcut decât o casă plină de lumină. Cu cât ai mai multă lumină în locuință, cu atât spațiul tău va fi mai primitor pentru personalele care îți trec pragul.
În mod evident, lumina naturală este ideală. Însă dacă nu ai posibilitatea să lași razele soarelui să pătrundă în casa ta, ar fi bine să apelezi la lumina artificială. Candelabrele care se aplică direct pe tavan sunt ideale pentru că îți luminează zilele înnorate și fac spațiul să pară mai mare.
Ele nu ocupă spațiu deloc - spre deosebire de lămpile cu picior pe care trebuie să le așezi într-un colț - și în multe cazuri le poți aplica un bec a cărui intensitate se poate regla de pe telefon.
  1. Include elemente artistice
Nu trebuie neapărat să fii un adept sau un fin cunoscător al artei pentru a include câteva elemente de acest în designul tău interior, iar dacă simți că sufrageria este una obișnuită, arta te ajută să îi oferi mai multă personalitate și chiar să transmiți anumite sentimente.
Spre exemplu, un tablou în culori vii va oferi căldură și veselie camerei în care îți petreci cea mai mare parte din zi. Un portret interesant poate oferi o urmă de mister și te poate inspira de fiecare dată când treci pe lângă el. Totodată, o sculptură îți poate provoca anumite sentimente, dar și genera complimente din partea celor care îți vizitează casa.
  1. Confort sporit
Să-ți transformi camera de zi într-un spațiu care te invită să-ți petreci câteva momente de răgaz ar trebui să fie una dintre prioritățile tale. Indiferent dacă îți place să-ți chemi prietenii pentru a juca jocuri precum șah sau table, a viziona împreună un film, pentru a lua parte la rotiri gratuite online într-o seară de weekend, sau pur și simplu pentru a te odihni în compania unei cărți la finalul zilei, există câteva trucuri pe care le poți urma.
Cel mai important, ai nevoie de o canapea confortabilă și o măsuță de cafea. Dacă spațiul îți permite acest lucru, poți include și câteva fotolii. În ceea ce privește decorul, poți amesteca stilul vintage cu cel nou fără probleme atâta vreme cât păstrezi un echilibru între cele două.
  1. Adu natura în casă
Design interior. Sursa foto: unsplash.com
Natura este un mod pe cât de simplu, pe atât de util de a-ți transforma casa. Dacă plantele de pe balcon au început să revină la viață, de ce să nu aduci câteva la interior? Le poți așeza strategic pe masa din bucătărie sau într-un colț din sufragerie.
Buchetele de flori pe care le găsești în piață sunt la fel de frumoase și au același efect, îți înseninează ziua numaidecât. Un alt truc ar fi să achiziționezi câteva plante verzi care vor oferi oxigen casei tale și te vor veseli imediat ce le vezi.
De fiecare dată când primești un buchet de trandafiri, îi poți usca petalele, poți aplica ulei esențial pe ele iar apoi să le așezi într-un bol pentru un efect special.
  1. Nu întrece măsura
Atunci când decorezi poți avea tendința de a include cât mai multe elemente și obiecte deosebite cu speranța de a înfrumuseța și mai mult casa ta. Așa cum spune și o vorbă cunoscută, mai puțin înseamnă mai mult. Un tablou pus la intrare îți face casa să pară mai elegantă în timp ce un candelabru strălucitor amplasat în hol oferă un plus de eleganță spațiului. Totuși, nu vrei să incluzi prea multe elemente de acest tip în fiecare cameră. Ca regulă de bază, ar fi bine ca fiecare spațiu să aibă un punct focal central și câteva altele elemente mai mici care să poată fi trecute ușor cu vederea, dar care să ofere și ele un plus spațiului tău.
Așa cum ai văzut, este mai ușor decât ai crede să-ți transformi locuința și o să faci mai primitoare atât pentru tine, cât și pentru cei care îi trec pragul.

Sursa foto: unsplash.com
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se amenajează corect un dormitor mic - 5 idei

27 Feb 2023 1479

4 sfaturi pentru a include un colțar de bucătărie în designul casei dvs.

04 Apr 2022 1398

14 ianuarie - Ziua Internațională a Amenajării Casei

14 Jan 2021 2184

MODELELE EVOQUE ȘI DISCOVERY SPORT DISPUN ACUM DE EDIȚII LIMITATE, SISTEM MULTIMEDIA NOU ȘI MOTORIZĂRI HIBRIDE

28 Aug 2020 1626

Tombolă cu premii şi multe surprize Evenimentul Home Deco, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

11 Oct 2019 2478

Rompetrol și The Institute, parteneriat pentru susținerea industriilor creative

18 May 2018 1475

Mobilă Simex va invită la Expoziţia de Mobilă „Totul pentru Casă şi Familie”, 17-20 martie 2016, Constanţa (galerie foto)

10 Mar 2016 5999

Racing Pub, un local cu personalitate, unde un Cadillac Eldorado a fost transformat în bar (galerie foto)

27 Nov 2015 8965

Interior store Dormitorul – totul despre zona noastra de relaxare! (galerie foto)

26 Feb 2015 7173

Elegance by Interior Store Cea mai noua colectie Interior Store (galerie foto)

12 Jan 2015 3870

Finisaje si accesorii pentru amenajari interioare

25 Nov 2014 2342

Interior Store Noile stiluri şi culori (galerie foto)

22 Oct 2014 6819

Noua colectie Interior Store! Stilul romantic - elegantţă şi rafinament! (galerie foto)

24 Jun 2014 3257

De astăzi, încă o cafenea în Constanța Vezi cum arată noul local Buddha Bar și unde este situat (galerie foto)

02 May 2014 4207

Interior Store O intreaga locuinta cu aer „Prestige”! (galerie foto)

30 Apr 2014 6523