Ciucă s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe Regatul Haşemit al Iordaniei

 Nicolae Ciucă, foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă
  • În cadrul convorbirilor au fost abordate teme ce țin de gestionarea fluxului de refugiați, precum și aspecte legate de cooperarea bilaterală.

Premierul Ciucă s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, aflat în vizită în România.
 
În cadrul convorbirilor au fost abordate teme ce țin de gestionarea fluxului de refugiați, precum și aspecte legate de cooperarea bilaterală.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța cooperării în domeniul agriculturii și așteptările părții române de a accelera aprobarea avizelor sanitar-veterinare necesare exporturilor de către autoritățile iordaniene. Discuțiile au făcut referire și la necesitatea reechilibrării balanței comerciale prin importurile de îngrășăminte chimice conforme din Iordania.
 
Ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, a prezentat situația relațiilor bilaterale în diferite domenii, cu accent asupra  dimensiunii economice. În acest context, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a propus organizarea unor reuniuni în format business-to-business pentru consolidarea cooperării economice bilaterale, precum și întărirea colaborării în domeniile apărării, intelligence și combaterii terorismului.
 

„O componentă importantă a convorbirilor a vizat Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și perspectivele de relansare a acestuia, cu sprijinul României și al Iordaniei. Înaltul demnitar iordanian a apreciat poziția echilibrată și rolul de mediator al României în Orientul Mijlociu, care este unul tradițional, prin prisma construcției de încredere între țara noastră și cele două părți implicate, Israel și Palestina.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit pentru invitația adresată de ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor de a vizita Regatul Haşemit al Iordaniei și, la rândul său, a adresat invitația pentru omologul său iordanian, Bisher Al Khasawneh, să efectueze o vizită la București“, transmit reprezenmtanmții Guvernului României. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Israel-Hamas Regele Iordaniei îi cere secretarului de stat american Blinken să facă presiuni asupra Israelului

07 Jan 2024 698

Șofer din Iordania, oprit în trafic. Nereguli descoperite de polițiști

25 Dec 2023 843

Declarația ministrului Justiției, Alina Gorghiu, despre fugarul Romeo Marian Ursu

21 Oct 2023 759

MAE Alți 283 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel, inclusiv prin Iordania

11 Oct 2023 829

Emiratele Arabe Unite și Iordania sar în ajutor Israelului. În ce constau ajutoarele

10 Oct 2023 1080

The Way to Future SRL, firmă nou-înființată în Constanța. Unul dintre asociați și administratori este din Iordania

05 Oct 2023 635

Condamnat la Constanța! Ministrul Justiției mulțumește celor care au contribuit la aducerea în țară a lui Romeo Ursu, zis Genica Boenică

18 Sep 2023 857

Farul Constanța Ianis Avramescu și Ianis Podoleanu au marcat pentru echipa națională

22 Feb 2023 1718

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, Israel (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Dec 2022 2245

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Asiatica de la Samarkand. A urcat pe locul 94 mondial (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1716

În ce perioadă România va exercita responsabilitățile de Punct de Contact NATO în Georgia și în Iordania

23 Jul 2022 1095

ÎPS Teodosie anunță că va ieși din carantină. „E ultima mea zi de exil!” (VIDEO)

29 Jan 2022 1994

Cine spune adevărul? Astăzi are loc pronunțarea în dosarul în care ÎPS Teodosie cere anularea deciziei de carantinare

27 Jan 2022 1831

UPDATE. Constanța ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat de polițiști pentru nerespectarea carantinei. Trei amenzi în câteva ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2022 2953

Comitetul Național pentru Situații de Urgență Lista țărilor de risc epidemiologic ridicat a fost actualizată (document)

19 Nov 2021 1438