CNA Inițiativa AUR privind depistarea „celor mai toxice şi false organe de presă"

  • Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită o scrisoare comisiilor de Cultură ale Parlamentului în care să respingă iniţiativa AUR privind depistarea "celor mai toxice şi false 'organe de presă'".
 
AUR şi-a provocat miercuri simpatizanţii, printr-o postare pe Facebook, să completeze o listă cu ”cele mai toxice şi false organe de presă”, invocând site-uri şi posturi de televiziune."Ieri a apărut pe reţeaua de socializare a AUR un fel de chestionar provocator prin care publicul acestui partid era îndemnat să facă un fel de statistică a 'celor mai mizerabile' entităţi de presă din România. Postarea iniţială, este adevărat, face referire la un portal online, însă în sutele de comentarii de pe pagina de Facebook la care pagina oficială, adică partidul, în mod oficial, a reacţionat se regăsesc de fapt posturi de televiziune. Sunt extrem, extrem de puţine situaţiile în care se vorbeşte despre portaluri online, adică despre zone în care CNA nu are sau încă nu are sau în acest moment CNA nu are nicio atribuţie. Faptul că AUR nu doar că face acest demers, dar îl şi susţine prin comentariile ulterioare, cred că este o chestiune care nu trebuie lăsată fără ca noi să avem o reacţie", a spus Valentin Jucan, membru CNA, în debutul şedinţei Consiliului.În opinia lui Jucan, "este pentru prima dată când un partid politic îşi permite într-un mod atât de clar şi de tranşant să facă astfel de topuri în care incită de fapt la ură împotriva mass media în general, prin comentariile susţinute la adresa posturilor de televiziune, indiferent care sunt acestea". El a adăugat că am putea asista, la sediul unor televiziuni, la incidente precum cel petrecut în cazul Primăriei din Timişoara.

"Având în vedere că suntem o instituţie sub control parlamentar, având în vedere că acest gest pe care îl consider extrem de periculos şi care, repet, în opinia mea nu trebuie trecut cu vederea, vă propun să facem o adresă către comisiile de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor în care să arătăm faptul că CNA dezavuează, respinge asemenea comportamente, cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unui partid politic", a adăugat Jucan.

Propunerea lui Valentin Jucan, votată în unanimitate de membrii Consiliului, a fost susţinută şi de Dorina Rusu, membru CNA, care a apreciat că este "o idee foarte bună".

"Cred că trebuie să dăm un semnal puternic, pentru că se întâmplă multe în ultima vreme şi noi trebuie să reacţionăm. Ar trebui să reacţioneze toate instituţiile care au legătură cu chestiunea asta. (...) Sunt ameninţări. Nu poţi să ştii unde poţi să ajungi", a spus Rusu.La rândul său, Monica Gubernat a arătat că prin acest demers CNA "intră într-o oarecare normalitate"

 


"Mă bucur foarte tare de această iniţiativă. Măcar acum putem intra şi noi într-o oarecare normalitate, pentru că au mai fost momente de genul acesta la care CNA nu a reacţionat. Sper ca de acum încolo să reacţionăm indiferent de speţă, de numele radiodifuzorului, indiferent de jurnalişti şi la ce posturi lucrează", a spus Gubernat.
Un comunicat în legătură cu acest aspect va fi transmis joi de Consiliu, au mai decis membrii CNA.


"Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false "organe de presă". Începem noi: G4media...Completaţi voi!", se arată într-o postare de miercuri de pe pagina AUR. 
 

Sursa foto:
 
Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Suferință istorică

21 May 2022 1136

Tenis de masă Constănțence în echipa României medaliată cu aur la Gimnaziada din Franța

20 May 2022 726

#ConstanțaEsteBine ECLIPSA DE LUNĂ ÎN SCORPION - „panică la discotecă” urmată de revelații

19 May 2022 573

Dreptul istoric asupra Crimeii

18 May 2022 3610

Scandal în Parlament! Simion „Nu înţelegem graba cu care legea offshore e dezbătută”

17 May 2022 623

Grădiniţa cu Program Normal „Peștișorul de aur” din Năvodari, judeţul Constanţa angajează. Ce post este scos la concurs

16 May 2022 433

Județul Constanța Grădiniţa „Peștișorul de aur” din Năvodari angajează

14 May 2022 523

Natație Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

13 May 2022 1360

Luptătorii de la CS Năvodari au cucerit cinci centuri la Cupa Tellur (GALERIE FOTO)

13 May 2022 706

Kilograme de aur, ridicate în urma percheziției! Polițist din Constanța, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție

12 May 2022 12833

Înjurături și amenințări cu bătaia pe holurile Camerei Deputaților. „Băi nesimţitule, valutistule!” (VIDEO)

10 May 2022 586

Rezultate de excepție obținute de lotul olimpic de matematică al României la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) pentru seniori

09 May 2022 576

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 1022

George Simion îl acuză pe Raed Arafat „Vei dispărea, mafiotule!”

07 May 2022 791

UPDATE. Culturism și fitness Cosmin Iancu este campion european absolut. Aur, plus alte medalii, și pentru Diana Pivniceru, și pentru Elena Novac! (GALERIE FOTO)

07 May 2022 1964