CNA Inițiativa AUR privind depistarea „celor mai toxice şi false organe de presă"

  • Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită o scrisoare comisiilor de Cultură ale Parlamentului în care să respingă iniţiativa AUR privind depistarea "celor mai toxice şi false 'organe de presă'".
 
AUR şi-a provocat miercuri simpatizanţii, printr-o postare pe Facebook, să completeze o listă cu ”cele mai toxice şi false organe de presă”, invocând site-uri şi posturi de televiziune."Ieri a apărut pe reţeaua de socializare a AUR un fel de chestionar provocator prin care publicul acestui partid era îndemnat să facă un fel de statistică a 'celor mai mizerabile' entităţi de presă din România. Postarea iniţială, este adevărat, face referire la un portal online, însă în sutele de comentarii de pe pagina de Facebook la care pagina oficială, adică partidul, în mod oficial, a reacţionat se regăsesc de fapt posturi de televiziune. Sunt extrem, extrem de puţine situaţiile în care se vorbeşte despre portaluri online, adică despre zone în care CNA nu are sau încă nu are sau în acest moment CNA nu are nicio atribuţie. Faptul că AUR nu doar că face acest demers, dar îl şi susţine prin comentariile ulterioare, cred că este o chestiune care nu trebuie lăsată fără ca noi să avem o reacţie", a spus Valentin Jucan, membru CNA, în debutul şedinţei Consiliului.În opinia lui Jucan, "este pentru prima dată când un partid politic îşi permite într-un mod atât de clar şi de tranşant să facă astfel de topuri în care incită de fapt la ură împotriva mass media în general, prin comentariile susţinute la adresa posturilor de televiziune, indiferent care sunt acestea". El a adăugat că am putea asista, la sediul unor televiziuni, la incidente precum cel petrecut în cazul Primăriei din Timişoara.

"Având în vedere că suntem o instituţie sub control parlamentar, având în vedere că acest gest pe care îl consider extrem de periculos şi care, repet, în opinia mea nu trebuie trecut cu vederea, vă propun să facem o adresă către comisiile de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor în care să arătăm faptul că CNA dezavuează, respinge asemenea comportamente, cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unui partid politic", a adăugat Jucan.

Propunerea lui Valentin Jucan, votată în unanimitate de membrii Consiliului, a fost susţinută şi de Dorina Rusu, membru CNA, care a apreciat că este "o idee foarte bună".

"Cred că trebuie să dăm un semnal puternic, pentru că se întâmplă multe în ultima vreme şi noi trebuie să reacţionăm. Ar trebui să reacţioneze toate instituţiile care au legătură cu chestiunea asta. (...) Sunt ameninţări. Nu poţi să ştii unde poţi să ajungi", a spus Rusu.La rândul său, Monica Gubernat a arătat că prin acest demers CNA "intră într-o oarecare normalitate"

 


"Mă bucur foarte tare de această iniţiativă. Măcar acum putem intra şi noi într-o oarecare normalitate, pentru că au mai fost momente de genul acesta la care CNA nu a reacţionat. Sper ca de acum încolo să reacţionăm indiferent de speţă, de numele radiodifuzorului, indiferent de jurnalişti şi la ce posturi lucrează", a spus Gubernat.
Un comunicat în legătură cu acest aspect va fi transmis joi de Consiliu, au mai decis membrii CNA.


"Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false "organe de presă". Începem noi: G4media...Completaţi voi!", se arată într-o postare de miercuri de pe pagina AUR. 
 

Sursa foto:
 
Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Alexandru Buleu, bronz la „Centura de Aur“. Erson Huseim luptă pentru titlu

14 Jun 2024 611

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților la Primăria Castelu, județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Jun 2024 504

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Dumbrăveni, județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Jun 2024 404

Alegeri electorale 2024 PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor de consilieri locali din Constanța. Cum stau celelalte partide?

14 Jun 2024 626

Alegeri electorale 2024 Argintaru de la AUR câștigă primăria Negru Vodă, județul Constanța. Cererea de anulare, respinsă

14 Jun 2024 524

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 14 iunie 2024?

14 Jun 2024 1602

Alegeri locale 2024 Techirghiol Constanța Candidații la primărie, avere și interese (DOCUMENTE)

13 Jun 2024 611

George Simion, liderul AUR, primul care își anunță candidatura la alegerile prezidențiale

13 Jun 2024 500

George Simion își botează băiatul. A lansat o invitație online pentru toți românii!

13 Jun 2024 601

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Independența, județul Constanța (DOCUMENTE)

12 Jun 2024 619

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu și Andreea Teglaș, pe podium la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)

11 Jun 2024 551

Tinerii înotători de la CSM Constanța au câștigat 20 de medalii la „Black Sea Cup“, în Bulgaria (GALERIE FOTO)

11 Jun 2024 522

Alegeri electorale 2024 Mariana Gâju câștigă, fără emoții, Primăria Cumpăna, județul Constanța

11 Jun 2024 1053

Alegeri electorale 2024 Rezultate parțiale oficiale! PSD a câștigat cele mai multe mandate de primar

11 Jun 2024 702

Alegeri electorale 2024 Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Câte mandate au prins celelalte partide?

10 Jun 2024 943