Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a țării. Constanța este vizat



 
  • Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că, urmare avertizărilor meteo de vreme severă în mai multe județe din partea de sud-est a țării, au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța, Galați și Iași.
 

„Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale, în acest moment, iar personalul feroviar este activat și mobilizat pentru asigurarea și menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a rețelei, în special pe raza județelor unde sunt anunțate fenomene meteo severe”, declară CFR Călători.
 

Astfel, pentru noaptea de 25 noiembrie/26 noiembrie au fost activate echipele speciale de intervenție care vor acționa, în cazul în care situația o impune, cu utilaje de deszăpezire și de intervenție pe tot parcursul nopții, numărul personalului feroviar de intervenție urmând a fi suplimentat în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice, astfel încât să fie asigurată permanența activității de deszăpezire.
 

„De asemenea, pentru județele în care au intrat în vigoare avertizările meteo de cod galben și portocaliu, regionalele CF au prealarmat plugurile de zăpadă și utilajele de intervenție, astfel încât personalul de specialitate să acționeze operativ pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată și la linia de contact”, a informat sursa.

 

„Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, dar și pentru a evita blocajele în linie curentă din cauza viscolului, au fost luate măsuri suplimentare privind condițiile de circulație a trenurilor, în sensul utilizării tracțiunii Diesel pe raza Regionalei Constanța și interzicerea circulației trenurilor formate din automotoare sau a celor remorcate cu locomotive de tip LDH”, mai subliniază CFR.

 
În ceea ce privește județele care se află sub incidența codului portocaliu, funcție de evoluția fenomenelor meteo, înregistrate atât din cursul nopții, dar și pe parcursul zilei de mâine, regionalele CF vor lua măsură restricționării temporare a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, dacă se impune intervenția cu plugurile pentru deszăpezire sau a utilajelor de intervenţie, astfel încât să fie asigurat personalului feroviar front de lucru fie pentru deszăpezire, fie pentru remedierea eventualelor deranjamente la linia de contact, potrivit sursei citate.
 

„Vă asigurăm totodată, că personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și transmite periodic informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se impune să se acționeze cu pluguri pentru deszăpezire sau intervalele de cale ferată unde circulația trenurilor trebuie adaptată la condițiile meteo. De asemenea, operatorii de transport feroviar sunt în permanenţă avizaţi asupra condiţiilor de circulaţie, astfel încât fiecare companie să-și informeze din timp călătorii, dacă apar modificări în graficul trenurilor înscrise în circulaţie”, a mai precizat sursa.
 

 
Citește și
Atenție, pasageri! Circulația trenurilor în condițiile avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă. Trenuri suspendate temporar

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 424

CFR Călători Modificările intervenite nu afectează circulația trenurilor

17 Apr 2024 370

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 536

Licitații Constanța CFR Călători SA pune la bătaie peste 130.000 de euro pentru servicii de curățenie la dormitoarele de personal și spațiile administrative din stațiile SRTFC Constanța (DOCUMENT)

09 Apr 2024 654

CFR SA Circulația feroviară spre și dinspre Aeroport închisă temporar între 9 şi 11 aprilie; 14 curse anulate

05 Apr 2024 550

Trenul internaţional ''România'' va circula zilnic între Bucureşti şi Istanbul/Halkali, Varna, Sofia şi retur. Iată de când

02 Apr 2024 2500

Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară

28 Mar 2024 589

CFR Modificări în circulația feroviară. Lista trenurilor vizate

13 Mar 2024 513

Licitații Constanța Efficient Energy Audit elaborează auditul energetic pentru subunități aparţinând SRTFC (DOCUMENT)

10 Feb 2024 589

Licitații Constanța SNTFC „CFR Călători“ SA, contract cu două firme pentru servicii în Stațiile Slobozia Veche și Tulcea (DOCUMENT)

08 Feb 2024 812

CFR Călători Rutele trenului InterCity pe anul 2024! Unde poți ajunge, rapid, din Constanța?

31 Jan 2024 812

CFR Călători SA, contract cu Transguard Security SRL, pentru pază obiective, bunuri și valori! (DOCUMENT)

29 Jan 2024 731

CFR Călători, precizare cu privire la incendiul de la trenul IR 1830 Galați – Cluj Napoca

24 Jan 2024 2517

Numărul călătorilor transportaţi de CFR Călători în anul 2023 mai mare cu 5% faţă de anul 2022

22 Jan 2024 549

Călătoria cu trenul IR582, pe ruta Constanța - București, o experiență dezamăgitoare pentru călători! Toalete nefuncționale și mizerie de nedescris (FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1933