Comisarul șef Laurențiu Carp, declarații de presă privind incidentul de la Mangalia din ziua alegerilor


Astăzi, 29 septembrie, comisarul șef Laurențiu Carp, șeful Serviciului de Ordine Publică, susține declarații de presă:

„Având în vedere activitățile desfășurate de structurile M.A.I., pentru buna desfășurare a alegerilor locale, la nivelul județului Constanța au fost constituite 14 zone speciale de risc și un 12 filtre rutiere.

Astfel, în ziua alegerilor, au fost controlate peste 750 de autovehicule, în aceste zone de risc.

Una dintre zonele de risc, cea la care facem referire, a fost în municipiul Mangalia unde, în jurul orei 16.00, polițiștii au oprit în trafic un autoturism.

După stabilirea identității acestora, polițiștii au solicitat efectuarea unui control al autoturismului în cauză.

Menționez faptul că această măsură este prevăzută de art. 32, din Legea nr 192/2019.

Cei doi au refuzat, au încuiat autoturismul, moment în care la fața locului au venit mai mulți candidați la o primărie din județul Constanța, care au intervenit vehement în referire la măsura controlului autoturismului.

Ulterior, pasagerul autoturismului, care a declarat că este proprietarul de drept al acestuia, refuzând controlul autoturismului, a fost condus la sediu, fără a fi necesară măsura încătușării, unde a solicitat prezența unui avocat ales pentru continuarea verificărilor.


La sediul poliției, bărbatul a invocat faptul că se simte rău, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, acesta fiind transportat la spitalul din Mangalia.

Avocatul solicitat s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Mangalia, iar împreună cu polițiștii s-a deplasat la fața locului, unde a descuiat și condus autoturismul în curtea Poliției municipiului Mangalia, sprijinind la efectuarea controlului interiorului acestuia.

Urmare a controlului efectuat, în interiorul autoturismului a fost identificată suma de peste 160.000 de lei, dar și diverse înscrisuri, mai multe copii ale documentelor de identitate ale unor persoane, precum și fly-ere de campanie.

Suma de bani și documentele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat, pentru a reclama fapte de fraudă electorală, fac precizarea că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a reieșit faptul ca aceste informații sunt false.

Vă mulțumesc!”


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6309

A câştigat concursul organizat de IPJ Laurenţiu Carp, şef plin la Secţia 3 Poliţie Constanţa

27 Feb 2015 4601

Comisarul-şef Laurenţiu Carp, şef "plin" al Secţiei 3 Poliţie Constanţa

26 Feb 2015 3291