Compania CFR SA, licitație publică pentru proiectare și execuție lucrări de electrificare a liniei de cale ferată la graniță cu Ucraina


Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația publică pentru proiectare și execuție lucrări de electrificare a liniei CF DĂRMĂNEȘTI - VICȘANI - FRONTIERĂ, etapa I a programului de reabilitare a liniei de cale ferată de la granița cu Ucraina, investiție finanțată din fonduri nerambursabile CEF.

Valoarea totală estimată a achiziției publice (proiectare și execuție lucrări) este de 167.071.787,67 lei, fără TVA iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare, sector Transporturi (CEF) și Bugetul de Stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic este de 12 luni, respectiv 12 de luni pentru execuția lucrărilor.

ETAPA I a programului Reabilitarea liniei CF DĂRMĂNEȘTI - VICȘANI - FRONTIERĂ include elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor pentru:
▻electrificarea liniei de cale normală între Dărmănești și Vicșani, inclusiv lucrări conexe
▻modernizarea PODULUI CF peste râul SUCEAVA, din stația CF DORNEȘTI.

Linia de cale ferată Dărmănești - Vicșani - Frontieră face parte din rețeaua TEN-T și este o linie importanta a rețelei de cale ferată din România, prin preluarea traficului internațional european de pe cele 2 coridoare centrale care străbat țara noastră. O linie strategică din punct de vedere economic, prin operaționalizarea transportului internațional de marfă și de călători dinspre Ucraina, legătura cu Coridorul Rin - Dunăre și implicit cu țările din sud - estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), dar și din nord - estul Continentului (Republica Moldova, Ucraina).

Obiectivul general al programului de reabilitare este îmbunătățirea competitivității economice a României, prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, dar și creșterea atractivității și competitivității  transportului feroviar pe rețeaua națională prin îmbunătățirea calității serviciilor, concomitent cu creșterea gradului de siguranță în exploatare și a capacității de tranzit și, nu în ultimul rând, diminuarea efectelor adverse asupra mediului înconjurător.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire pentru ETAPA I - ELECTRIFICAREA liniei CF DĂRMĂNEȘTI - VICȘANI - FRONTIERĂ sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 DECEMBRIE 2023.

Citește și


CFR modernizează patru stații din Constanța! Investiție evaluată la peste 3,36 de milioane de euro (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 411

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 605

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1833

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 532

Licitații Constanța CFR Călători SA pune la bătaie peste 130.000 de euro pentru servicii de curățenie la dormitoarele de personal și spațiile administrative din stațiile SRTFC Constanța (DOCUMENT)

09 Apr 2024 653

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 738

CFR SA Circulația feroviară spre și dinspre Aeroport închisă temporar între 9 şi 11 aprilie; 14 curse anulate

05 Apr 2024 549

CFRCirculația feroviară spre și dinspre Aeroport închisă între 9 și 11 aprilie

05 Apr 2024 392

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 652

Servicii de întreținere pentru aparatele de fotocopiere achiziționate de Sucursala Regională CF Constanța (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 446

CFR Călători Transportul feroviar trece la ora oficială de vară, ora 03

30 Mar 2024 615

Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)

28 Mar 2024 653

Cumpărări directe Constanța CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța închiriază locomotivă tip DHC (DOCUMENT)

23 Mar 2024 569

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2096

CFRVagon de marfă deraiat între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

13 Mar 2024 474