Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

  • În cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL, primarul Vergil Chițac a spus că nu se grăbește să recepționeze lucrările de mobilitate urbană prin care mai multe străzi și bulevarde din municipiul Constanța au făcut obiectul unor lucrări de reabilitare pe fonduri europene
  • Este vorba despre „Îmbunătățirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între gara CFR şi staţiunea Mamaia”, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei” și „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”
  • Amintim că obiectivul general al celor 3 proiecte de reabilitare a marilor bulevarde implementate de Primăria Constanța este acela de îmbunătățire a mobilității urbane prin încurajarea utilizării modurilor de transport prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă dar și renunțarea la toate locurile de parcare de pe traseele acestora bulevarde
  • La sfârșitul anului trecut, reprezentanții Primăriei Constanța afirmau că pentru aceste proiecte recepția trebuie să aibă o durată de cel puțin 60 de zile și implică teste, astfel încât antreprenorul să aibă timpul necesar pentru remedierea punctuală conform observațiilor comisiei de recepție. Tocmai de aceea și-ar fi luat o marjă de câteva luni
 



În cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL, primarul Vergil Chițac a spus  că nu se grăbește să recepționeze lucrările de mobilitate urbană prin care mai multe străzi și bulevarde din municipiul Constanța au făcut obiectul unor lucrări de reabilitare pe fonduri europene.

Chițac a fost întrebat dacă va face recepția lucrărilor până la data alegerilor și a menționat că nu se grăbește, fără să facă și alte precizări. 

Este vorba despre „Îmbunătățirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între gara CFR şi staţiunea Mamaia”, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei” și „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Amintim că obiectivul general al celor 3 proiecte de reabilitare a marilor bulevarde implementate de Primăria Constanța este acela de îmbunătățire a mobilității urbane prin încurajarea utilizării modurilor de transport prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă dar și renunțarea la toate locurile de parcare de pe traseele acestora bulevarde. Pentru că ținta Programului Operațional Regional este aceea de a încuraja transportul în comun și pietonal.

Cu toate că aceste lucrări aveau termen de finalizare 31 decembrie 2023, prin Ordonanța 36 din 17 mai 2023, privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020, s-a procedat la etapizarea proiectelor mature.

La sfârșitul anului trecut, reprezentanții Primăriei Constanța afirmau că pentru aceste proiecte recepția trebuie să aibă o durată de cel puțin 60 de zile și implică teste, astfel încât antreprenorul să aibă timpul necesar pentru remedierea punctuală conform observațiilor comisiei de recepție. Tocmai de aceea și-ar fi luat o marjă de câteva luni.

Procedurile de recepție nu au început însă. Și nu pentru că în acest moment nu ar fi lucruri de corectat în teren, ci pentru că administrația Chițac încearcă să dribleze înaintea alegelor locale, consecințele imediate ale acestor proiecte care se traduc prin desființarea locurilor de parcare.
 
Bulevardul Ferdinand rămâne cu sens unic!

 
Totodată, acesta a făcut referire la încercările de modificare a proiectului „Acces și mobilitate urbană în zona centrală a municipiului Constanța” pe care mai nou le considere complicate. Chițac a lăsat să se înțeleagă că Asociația Dezvoltare Regională de la Brăila nu și-ar da acordul pentru modificarea proiectului iar bulevardul Ferdinand va rămâne cu sens unic de la gară spre centrul orașului.

În contrapartidă, pe Cuza Vodă, care și ea va fi cu sens unic spre gara CFR și unde partea de reabilitare a tramei stadale va fi executată de societatea Consiliului Local, respectiv Confort Urban SRL, s-ar putea amenaja parcări pe partea dreaptă doar pentru riverani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Atenție, constănțeni! Au început lucrările și pe bulevardul Ferdinand. Dispar locurile de parcare, iar spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 462

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 857

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 539

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1367

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 800

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 707

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 738

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 473

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 709

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1507

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 813

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 914

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 882