Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

  • Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre nr. 152 privind modificarea și completarea HCL nr. 302/2017 privind acordarea de facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, cu modificările și completările ulterioare
  • Propunerea de modificare și completare a HCL nr. 302/2017 a venit din partea Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sucursala Constanța care a solicitat municipalității ca veteranii din teatrele de operații să facă parte din categoria de persoane beneficiare de facilități la transportul public de călători
  • Asociația s-a angajat să întocmească un centralizator cu această categorie de beneficiari pe care să îl transmită societății CT BUS SA
  • La nivelul Constanței mai sunt în viață 5 veterani din al doilea război mondial iar numărul veteranilor din teatrele de operații se ridică la aproximativ 200 de persoane

     
 
 
 
Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre nr. 152 privind modificarea și completarea HCL nr. 302/2017 privind acordarea de facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, cu modificările și completările ulterioare.
 
Modificările au vizat mai multe prevederi ale hotărârii adoptate în urmă cu 7 ani. Astfel, printre noii beneficiari ai transportului în comun gratuit sunt titularii și membrii familiilor acestora (adulți și copii cu vârsta de peste 7 ani), beneficiari ai prevederilor Legii privind venitul minim de incluziune dar și veterani din teatrele de operații – personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații în afara teritoriului statului român desfășurate în teatre de operații/zone de misiuni, care îndeplinește criteriile prevăzute de Legea 168/2020, ca formă de recunoaștere și apreciere a serviciului lor în armată, dar și ca un mod practic de a facilita acestora accesul la diferite servicii și activități esențiale.


Propunerea de modificare și completare a HCL nr. 302/2017 a venit din partea Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sucursala Constanța care a solicitat municipalității ca veteranii din teatrele de operații să facă parte din categoria de persoane beneficiare de facilități la transportul public de călători.
 
Asociația s-a angajat să întocmească un centralizator cu această categorie de beneficiari pe care să îl transmită societății CT BUS SA.
 
Potrivit președintelui Asociației, Cristian Crăciun, la nivelul Constanței mai sunt în viață 5 veterani din al doilea război mondial iar numărul veteranilor din teatrele de operații se ridică la aproximativ 200 de persoane.

De facilități la transportul public de călători mai beneficiază și elevii orfani sau proveniți din casele de copii; elevii cu cerințe educaționale speciale; studenții orfani sau proveniți din casele de copii; elevii care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; elevii cu domiciliul în municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, din afara municipiului Constanța, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din municipiul Constanța, în vârstă de până la 26 de ani, indiferent de domiciliu; studenții cu domiciliul în municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara municipiului Constanța, în vârstă de până la 26 de ani, personalul didcatic și nedidactic încadrat în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din afara municipiului Constanța, veteranii și văduvele de război; luptătorii pentru victoria Revoluției din 1989; persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav), pe perioada valabilității certificatului de handicap precum și asistenții personali al persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora.
 


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Consilierii locali au aprobat noi facilităţi privind transportul în comun în municipiul Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA Electorală Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța, despre o altfel de viziune la cârma unui județ (VIDEO)

23 May 2024 557

Alegeri locale 2023 Gheorghe Grosu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tortoman, cunoaște problemele comunității și are proiecte pentru rezolvarea lor

22 May 2024 462

Alegeri electorale 2024 Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța dorește revitalizarea turismului de pe litoral

22 May 2024 555

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 528

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR la CJ Constanța, Mohammad Murad, despre proiectele din programul de administrație (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 644

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 954

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 636

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1134

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 654

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1485

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 771

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 824

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 534

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2197

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 938