Compania CT BUS poate deveni cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- EstÎn 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro 6 NOI  si se află în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri.

Decebal Făgădău- primarul municipiului Constanța:

 „În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Toată lumea era nemulțumită, și conducerea și sindicatele și clienții si municipalitatea.

Erau două opțiuni: să lăsam sa moară regia, insolvență, plan de reorganizare, se salva ce se putea salva sau varianta grea, să ne așezăm la masă să facem o planificare, să muncim, sa fim serioși, să plătim. Știam foarte bine că e destul de greu sa ajungem la momentul de astăzi. În primul rând, am avut de optat între a schimba pur si simplu flota sau a schimba radical modul în care noi operăm pe palierul de mobilitate. Am ales modul radical așa că astăzi avem 104 autobuze diesel euro 6 NOI si suntem în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri.   Odată cu înființarea CT BUS deschidem un capitol nou si naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est.

Trebuie să investim în continuare în creșterea flotei. Politica noastră va fi una de încurajare a transportului public cu linii dedicate transportului în comun, o grijă sporită pentru stații.

Să nu vă opriți din progres si să vă gândiții la transport pentru elevi, la rute estivale, la rute nocturne, la rute dedicate celor care lucrează în turism, la rute ocazionale În funcție de evenimente”- le-a transmis Decebal Făgădău celor din conducerea CT BUS.


 Bogdan Niță- directorul CT BUS: “Mulțumesc domnului primar, domnilor viceprimari, colegilor din primărie.  Este un proiect pe care domnul primar l-a început acum multă vreme si reușim astăzi,  după mai bine de un an de zile,  să  ajungem în faza de semnare.  Este o schimbare radicală în ceea ce privește întregul sistem de mobilitate în municipiul Constanța și poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană”.

 Începând cu data de 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.

 Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.


 CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.

Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.

Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare, se arată într-un comunicat al  Primăriei Municipiului Constanța.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?

26 Jul 2021 1146

Constanța Autobuzele etajate ale linei estivale CiTy TOUR vor circula deviat

23 Jul 2021 369

CT BUS S-a mutat stația Complex Abator, care deservește liniile 101 și 101M

22 Jul 2021 877

CT BUS Anunț important pentru publicul călător. Au început testele pentru noul sistem de taxare

22 Jul 2021 546

CT BUS anunță călătorii Autobuzele mai multor linii vor circula deviat

19 Jul 2021 649

CT BUS anunță devierea liniilor 43M și 101M

16 Jul 2021 670

Anunț CT BUS. Este vizată stația de autobuz de la Cap de Linie Carrefour

16 Jul 2021 510

CT BUS anunță călătorii Autobuzele liniei CITY TOUR vor circula deviat

16 Jul 2021 498

CT BUS achiziționează servicii de internet de la RCS & RDS (document)

14 Jul 2021 1932

Primăria Constanța a stabilit societatea care va realiza recrutarea și selecția candidaților pentru posturile din Consiliile de Administrație de la CT BUS și RAEDPP

12 Jul 2021 1050

Certrans Level va realiza studiul de oportunitate pentru concesionarea serviciului public de transport local în municipiul Constanța

12 Jul 2021 859

Anunț CT BUS. Traseu deviat pentru autobuzele etajate ale liniei estivale CiTy TOUR

09 Jul 2021 503

Constanța. Ce societate se va ocupa de dezinsecția și dezinfecția autobuzelor CT BUS (document)

06 Jul 2021 1880

CT BUS Constanța, contract cu Allianz - Țiriac Asigurări. Ce servicii vor fi oferite (document)

06 Jul 2021 1749

CT BUS Autobuzele liniei 2-43 circulă deviat

05 Jul 2021 471