Consiliul Concurenței analizează barierele în calea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii

  • Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).
     
Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței.

„Scopul nostru este să îmbunătățim mediul de afaceri prin stimularea concurenței și, în același timp să ne aliniem la strategiile Comisiei Europene și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În acest sens, vom colabora cu toți actorii interesați de îmbunătățirile generate de transformarea digitală și care își doresc businessuri reziliente în fața provocărilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Astfel, autoritatea de concurență va identifica barierele care împiedică digitalizarea IMM-urilor și, implicit, afectează creșterea competitivității acestora în raport cu marile companii, în contextul în care IMM-urile concentrează jumătate din valoarea adăugată a României, angajând, totodată, două treimi din forța de muncă românească.

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va emite recomandări privind eficientizarea procesului de digitalizare a IMM-urilor  pentru a contribui atât la dezvoltarea afacerilor, cât și la diminuarea riscului eliminării de pe piață a acelora care nu se adaptează la condițiile digitale din prezent, având în vedere că IMM-urile din România se plasează sub media celor europene la acest capitol.

De asemenea, autoritatea poate propune măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Consiliul Concurenței a finalizat studiul privind procesul de autorizare a noilor capacități de producere a energiei din surse regenerabile

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect Lucrătorii fostei Securităţii nu pot candida la funcţii publice; foştii membri ai CC - fără onoruri militare

04 Jan 2024 1132

Firme Constanța Gabriela Prodan, numită administrator special al Tod Actual Construct

30 Nov 2023 777

MApN Întâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 651

Falimentul Vectra Imobiliare SRL, amânat pentru decembrie 2023

25 Sep 2023 1372

Locuință din Valu lui Traian, cuprinsă de flăcări!

20 Jul 2023 1084

Lacul Tăbăcărie din Constanţa, aşa cum nu l-ai mai văzut de mult (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2023 4270

S-a stins din viață scriitorul Dumitru Radu Popescu

02 Jan 2023 1423

CCINA organizează Ziua Porților Deschise la Centrul Enterprise Europe Network

12 Dec 2022 1042

Averea și interesele lui Adrian Nicholas Duțu, membru CC al ANR (DOCUMENTE)

07 Nov 2022 1682

ACS Kinder Constanța, victorii în deplasare cu FC Player București. Pe locul unu și doi înaintea turneului play-off (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 1482

Primăria Comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri intravilane. Unde sunt situate

05 Oct 2022 1856

Este oficial! Se pregătește radierea firmei care deține ferma Nazarcea!

07 Sep 2022 2108

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea - Circulație restricționată pe DN7 CC

04 Jul 2022 728

UPDATE. Vâlcea Șapte victime, dintre care trei persoane grav rănite, după ce mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâţi de un tren (VIDEO)

04 Jul 2022 1149

„Nu cădem pe spate la prima icră de somon!" Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” - ghid pentru enogastronomia din România

08 Jun 2022 1014