Consiliul Concurenței analizează barierele în calea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii

  • Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).
     
Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței.

„Scopul nostru este să îmbunătățim mediul de afaceri prin stimularea concurenței și, în același timp să ne aliniem la strategiile Comisiei Europene și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În acest sens, vom colabora cu toți actorii interesați de îmbunătățirile generate de transformarea digitală și care își doresc businessuri reziliente în fața provocărilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Astfel, autoritatea de concurență va identifica barierele care împiedică digitalizarea IMM-urilor și, implicit, afectează creșterea competitivității acestora în raport cu marile companii, în contextul în care IMM-urile concentrează jumătate din valoarea adăugată a României, angajând, totodată, două treimi din forța de muncă românească.

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va emite recomandări privind eficientizarea procesului de digitalizare a IMM-urilor  pentru a contribui atât la dezvoltarea afacerilor, cât și la diminuarea riscului eliminării de pe piață a acelora care nu se adaptează la condițiile digitale din prezent, având în vedere că IMM-urile din România se plasează sub media celor europene la acest capitol.

De asemenea, autoritatea poate propune măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Consiliul Concurenței a finalizat studiul privind procesul de autorizare a noilor capacități de producere a energiei din surse regenerabile

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine se află pe lista creditorilor Se cere insolvența Nordis Management SRL! Totul s-ar putea decide luni la Tribunalul București

16 Jun 2024 1200

Primăria Mihai Viteazu, județul Constanța vinde un teren intravilan (DOCUMENT)

12 May 2024 617

Proiect Lucrătorii fostei Securităţii nu pot candida la funcţii publice; foştii membri ai CC - fără onoruri militare

04 Jan 2024 1169

Firme Constanța Gabriela Prodan, numită administrator special al Tod Actual Construct

30 Nov 2023 902

MApN Întâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 701

Falimentul Vectra Imobiliare SRL, amânat pentru decembrie 2023

25 Sep 2023 1457

Locuință din Valu lui Traian, cuprinsă de flăcări!

20 Jul 2023 1128

Lacul Tăbăcărie din Constanţa, aşa cum nu l-ai mai văzut de mult (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2023 4355

S-a stins din viață scriitorul Dumitru Radu Popescu

02 Jan 2023 1480

CCINA organizează Ziua Porților Deschise la Centrul Enterprise Europe Network

12 Dec 2022 1081

Averea și interesele lui Adrian Nicholas Duțu, membru CC al ANR (DOCUMENTE)

07 Nov 2022 1766

ACS Kinder Constanța, victorii în deplasare cu FC Player București. Pe locul unu și doi înaintea turneului play-off (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 1532

Primăria Comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri intravilane. Unde sunt situate

05 Oct 2022 1930

Este oficial! Se pregătește radierea firmei care deține ferma Nazarcea!

07 Sep 2022 2168

IGPR InfotraficJudețul Vâlcea - Circulație restricționată pe DN7 CC

04 Jul 2022 825