Consiliul Concurenței Trei firme care emit tichete de masă, investigate pentru fraudă

Foto cu rol ilustrativ.
  • Astăzi, pe 6 iulie, Consiliul Concurenței a deschis investigații cu privire la eventuale fraude comise de trei firme din România care s-au vorbit să vândă bonuri de masă la prețuri reduse și să-și împartă piața serviciilor.
​Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România pe piața emiterii și comercializării de tichete.
 
Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate.
 
Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora.
 
În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL și UP Romania SRL, dar și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.
 
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
 
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.
 
Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.Citește și:

UPDATE: Trei societăți, sancționate de Consiliul Concurenței pentru participarea cu oferte trucate la licitația organizată de MAI

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNSC Atenție la postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta!

04 Dec 2023 552

Fraudă de 15.000.000 euro identificată de inspectorii DGAF în domeniul comerțului cu autoturisme second hand

04 Dec 2023 507

Veste uriașă din instanță! Este vizat George Becali, finanțator FCSB!

15 Nov 2023 764

Fraudele cu investiții online. Când promisiunile de îmbogățire rapidă ascund scheme frauduloase

11 Nov 2023 508

Atenție la apelurile telefonice false! Poliția Română demască o nouă metodă de înșelăciune

17 Oct 2023 1168

Prinși de autoritățile române și norvegiene, pentru fraudă informatică

12 Oct 2023 584

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală și fraudă informatică. Implicați administratorii unei societăţi comerciale

10 Oct 2023 805

Poliția de Frontieră Bunică și nepoți, protagoniștii unui caz de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei

08 Oct 2023 725

Atenție la fraudele online! Polițiștii din Constanța avertizează asupra unei metode periculoase

06 Oct 2023 795

Percheziții la persoane bănuite de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (VIDEO)

21 Sep 2023 673

Bacalaureat 2023. Aproape 30 de candidați eliminați pentru că au încercat să copieze

18 Aug 2023 701

Frauda unui grup organizat din Mehedinți la Bacalaureatul de anul trecut! Procurorii au pus în aplicare nouă mandate

27 Jul 2023 667

Atenție la infractorii de pe internet! O nouă metodă de fraudă online devine populară în România! Cum ne putem feri de păcăleli?

18 Jul 2023 819

Frauda la vama din România continuă Încă un container a fost descoperit cu marfă contrafăcută pentru o firmă din Ucraina! (FOTO)

06 Jul 2023 687

Târgu Mureș Daune de 100.000 de lei provocate unor benzinării din Mureș! Inculpații sunt acuzați de fraudă informatică (VIDEO)

04 Jul 2023 876