Consiliul Concurenței Trei firme care emit tichete de masă, investigate pentru fraudă

Foto cu rol ilustrativ.
  • Astăzi, pe 6 iulie, Consiliul Concurenței a deschis investigații cu privire la eventuale fraude comise de trei firme din România care s-au vorbit să vândă bonuri de masă la prețuri reduse și să-și împartă piața serviciilor.
​Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România pe piața emiterii și comercializării de tichete.
 
Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate.
 
Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora.
 
În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL și UP Romania SRL, dar și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.
 
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
 
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.
 
Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.



Citește și:

UPDATE: Trei societăți, sancționate de Consiliul Concurenței pentru participarea cu oferte trucate la licitația organizată de MAI

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campanie de fraudă prin apeluri telefonice în care se utilizează identitatea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

21 Mar 2024 691

Aveți grijă la „ofertele speciale”! Tentativă de fraudă în numele McDonald's România

19 Mar 2024 696

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 634

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 605

Statele Unite ale Americii cer Ministerului Justiţiei din România extrădarea unui bărbat din Constanța (MINUTĂ)

11 Mar 2024 1162

Constanța Doi bărbați căutați de autoritățile din SUA pentru fraudă și spălare de bani, reținuți

08 Mar 2024 700

Simularea Evaluării Naționale 2024 La proba obligatorie de astăzi, 5 martie 2024, au fost eliminați șase elevi pe motive de fraudă

05 Mar 2024 558

Frauda prin SMS! Iată cum funcționează. Anunțul Poștei Române

03 Mar 2024 841

Tentative de fraudă de tip vishing, în numele Autorităţii de Supraveghere Financiară

05 Feb 2024 492

Ucraina anunță descoperirea unei fraude de proporții la achiziționarea de armament

28 Jan 2024 758

Au intrat în vigoare noi norme UE pentru combaterea fraudei cu TVA

02 Jan 2024 720

Cum a reușit un bărbat din Iași să nu devină victima unei infracțiuni de fraudă online

21 Dec 2023 862

DNSC Atenție la postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta!

04 Dec 2023 952

Fraudă de 15.000.000 euro identificată de inspectorii DGAF în domeniul comerțului cu autoturisme second hand

04 Dec 2023 821

Veste uriașă din instanță! Este vizat George Becali, finanțator FCSB!

15 Nov 2023 1026