Consiliul Județean Constanța Ne pregătim de vreme rea! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit astăzi în ședință









 
  • Din această seară, de la ora 18:00 și până duminică la ora 18:00, meteorologii anunță vânt puternic și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. De sâmbătă noapte, începând cu ora 02:00 și până duminică, 26 noiembrie, ora 16:00, județul Constanța se va afla sub COD PORTOCALIU de ninsori și viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de până la 85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de m.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit astăzi în ședință pentru a stabili un plan de prevenire și de minimizare a riscurilor generate de condițiile meteo severe

„În acest sfârșit de săptămână, toate resursele și capabilitățile structurilor MAI, instituțiilor publice, administratorilor de drumuri și companiilor care asigură utilitățile publice, se vor concentra pe siguranța și confortul cetățenilor, astfel încât aceștia să nu resimtă niciun disconfort ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile anunțate”, a transmis un comunicat al CJC .

 
La nivelul Consiliului Județean Constanța s-au luat măsurile necesare pentru a asigura traficul pe drumurile județene, siguranța cetățenilor și accesul la utilitățile de bază, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanții RAJA SA vor asigura surse alternative de energie în zonele expuse, iar cei de la DGASPC vor pune la dispoziție refugii și spații de cazare celor aflați în dificultate. Mai multe echipaje de la Drumuri Județene vor fi pe poziție în zonele sensibile din județ și vor acționa cu 89 de utilaje și 236 de oameni, având în dotare 6.300 de tone de sare și 9.700 de tone de nisip. Dispeceratul de iarnă al societății a fost activat și va funcționa permanent la numărul de telefon: 0241.630.696.

„Vă îndemn să vă echipați autovehiculele pentru condiții de iarnă, să evitați pe cât posibil deplasările și să vă adresați, în caz de necesitate, dispeceratului central al Societății Drumuri Județene Constanța SA.”,  a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 

 Citește și
ALERTĂ METEO! Județul Constanța, sub Cod Portocaliu de vreme rea! În weekend sunt așteptate ninsori, iar vântul va viscoli zăpada
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biblioteca Județeană Panait Cerna din Tulcea sărbătorește 40 de ani de existență (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 408

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 420

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 601

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 464

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 687

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 722

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 664

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 564

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 613

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 682

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 851

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 392

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1396