Constanța Ceremonie de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk

Foto: Primăria ConstanțaÎn luna dedicată sărbătoririi Dobrogei, cu mozaicul său etnic și religios care îi oferă unicitate, Primăria Constanța va organiza mâine, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 14:00, în Parcul Arheologic din Constanța, ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, evenimentul este organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la moartea celui care a pus bazele Turciei de astăzi.

„Având în vedere însemnătatea acestui moment pentru comunitatea turcă din municipiul și județul Constanța, la ceremonie vor participa mai multe oficialități. Vor fi depuse coroane de flori, va fi păstrat un moment de reculegere și vor fi intonate imnurile naționale ale Republicii Turcia și României“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 

Citește și: 

Centenarul Republicii Turcia. 29 octombrie 1923 - reper în nașterea unui modern stat eurasiatic

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Nov 2023 1283