Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

FestivitateAcademia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează joi, 28 iulie, ora 10.00, în Piața Ovidiu din Constanța, o festivitate comună de înaintare în primul grad de ofițer și maistru militar pentru absolvenții Promoției 2022, denumită onorific „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

Festivitatea de absolvire este organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța și se desfășoară în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait. De asemenea, alături de proaspeții absolvenți sunt și reprezentanți ai Statului Major al Apărării, echipa de comandă a Statului Major al Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, reprezentanți ai autorităților locale, părinți, rude și prieteni.

La eveniment este prezent și primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Șefii de promoțieFestivitatea începe cu ceremonia religioasă. 

Șefii de promoție sunt premiați. Aceștia primesc câte o diplomă și un cadou simbolic. 

Primarul Vergil Chițac

„Am pus umărul la vremea mea în calitatea de rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân la inițiative multiple pentru dotarea logistică, reforma curriculară, crearea de garanții pentru debutul unei cariere în navigație, încă de pe băncile facultății. Sunt mândru să constat că aceste inițiative au fost preluate și dezvoltate de către urmașii mei la conducerea Academiei. Sunt mândru că am pus umărul la dezvoltarea Secției Civile a Academiei Navale, fără de care prestigiul și capacitatea de performanță ar fi rămas modestă. Sunt mândru să constat că presigiul Academiei Navale se consolidează și crește în fiecare zi. Sunt mândru să vă felicit că sunteți parte a acestui prestigiu. Vă adresez felicitări poentru că ați optat pentru Marină, un vis frumos care te însoțește ca umbra, loial și discret până la moarte. Vă adresez felicitări pentru că ați găsit în voi forța necesară de a nu ceda ispitelor conjuncturale ale renunțării la vis. Dacă nu ați făcut-o până acum, îmi este greu să cred că o veți face de acum încolo. Stăzi, pentru dumneavoastră, din toată inima, de la un camarad și prieten, alese felicitări“ - a precizat primarul Vergil Chițac în discursul susținut în fața absolvenților.  


Potrivit organizatorilor, în acest an, Academia Navală marchează „150 de ani de învățământ românesc de marină”. La instituția de învățământ superior, care pregătește atât ofițeri pentru Forțele Navale Române, cât și personal pentru industria maritimă, au promovat studiile universitare de licență 251 de studenți. Dintre aceștia, 83 sunt absolvenți ai Secției Militare, 77 pentru Ministerul Apărării Naționale și 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar 168 de absolvenți sunt de la Secția Civilă. De asemenea, au finalizat studiile universitare de licență și 8 studenți de la specializarea Arhitectură Navală, care au urmat cursurile la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și reprezintă prima promoție de ofițeri absolvenți ai acestui program de studiu, după reluarea colaborării, în anul 2018, între cele două instituții de învățământ superior.

De la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, 76 de absolvenți vor primi gradul de maistru militar clasa a V-a, iar 11 absolvenți vor primi gradul de agent de poliție. Cei 87 de absolvenți vor fi încadrați în unități din Forțele Navale, respectiv în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Festivitate de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

19 Oct 2022 558

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj la deschiderea anului universitar „România are nevoie de un sistem de educație puternic, adaptat generației prezentului și capabil să răspundă provocărilor viitorului!“

03 Oct 2022 461

Ministrul Apărării Naționale mesaj la începutul anului universitar „Mă adresez celor care reprezintă viitorul Armatei României. Misiunea voastră este grea, dar nobilă“

03 Oct 2022 554

LIVE-TEXT Festivitate de deschidere a anului universitar 2022 – 2023 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Oct 2022 1274

Imagini de la eveniment Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

30 Sep 2022 1985

Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța

27 Sep 2022 1533

Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 909

UPDATE 40 de ani de la debutul lui Gică Hagi în Divizia A. Festivitate la meci. „Mândru de tot ce e în spate, în cariera mea“ (GALERIE FOTO)

11 Sep 2022 887

Un nou an școlar pentru elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Sute de elevi militari se vor alinia în formație

31 Aug 2022 748

Zeul Neptun, pe gazon Moment festiv legat de Ziua Marinei Române la meciul Farul Constanța - FC Hermannstadt (GALERIE FOTO)

16 Aug 2022 1204

Fotoreportaj! „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”. Imagini de la festivitatea de absolvire a studenților și elevilor militari din Forțele Navale

28 Jul 2022 1239

Constanța Doi militari au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul festivității desfășurate în Piața Ovidiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Jul 2022 1614

Festivitate de înaintare în primul grad de ofițer și maistru militar pentru absolvenții promoției 2022 ai Academiei Navale „Mircea cea Bătrân“

27 Jul 2022 583

Manifestări prilejuite de înființarea Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu“, la Capu Midia

01 Jul 2022 586

Festivitate de final de an, la Cumpăna, pentru elevi

13 Jun 2022 981