Constanța Majorare de capital și administrator nou pentru Viticola SA



Conform hotărârii din data de 10 mai 2023 a Adunării Generale a acționarilor Viticola SA, publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 2857 din data de 28 iunie 2023, au fost adoptate mai multe schimbări în Viticola SA.
 
În cadrul Adunării Generale a acționarilor Viticola SA, la care au participat acționarii denumiți „acționari existenți” și societatea Vintruvian Estates SRL, participant în calitate de invitat și viitor acționar al Viticola SA, pentru salvarea societății și pentru creșterea pontențialului de vânzare a vinului, a fost aprobată încheierea unui contract de împrumut cu Vintruvian Estates SRL, firma respectivă având rolul de „creditor”. Suma stipulată în „contractul de împrumut” este 400.000 de lei.
 
Totodată, a fost luată la cunoștință intenția de cesionare a creanțelor în sumă de minimum 800.000 de lei și maximum 900.000 de lei, pe care creditorii Viticola SA le au asupra acesteia, cuprinzând una sau mai multe din următoarele:
  • 211.360,65 RON creanţă ce va fi cesionată de Serve Ceptura - S.R.L. către Vintruvian;
  • 120.000 RON creanţă ce va fi cesionată de Biochem -S.R.L. către Vintruvian;
  • 270.000 RON creanţă ce va fi cesionată de ViaViticola şi Viticola Sarica Niculiţel - S.R.L. către Vintruvian;
  • 43.014,58 RON creanţă ce va fi cesionată de S.C. Piatra Ostrov - S.R.L. către Vintruvian;
  • 42,591 RON creanţă ce va fi cesionată de Sodinal către Vintruvian;
  • 180.000 RON creanţă ce va fi cesionată de alţi creditori ce urmează a fi identificaţi ulterior, către Vintruvian;
  • alte creanţe pe care Vintruvian consideră că doreşte să le preia.
 
Prin cooptarea ca asociat al Vintruvian Estates SRL în Viticola SA, societatea pe acțiuni va avea capitalul majorat cu suma de aproape 1.200.990 de lei.
 
Ca urmare a acestei decizii, se aprobă următoarele:
  • Vintruvian va deveni acţionar al Societăţii şi va deţine 80% din capitalul social, iar Acţionarii Existenţi vor deţine 20% din capitalul social al Societăţii;
  • Deciziile Societăţii vor fi luate cu votul majorităţii simple a acţiunilor deţinute;
  • Administratorul Societăţii va fi Marius Iliev, administratorul actual al Societăţii urmând a fi revocat la data numirii lui Marius Iliev ca administrator;
  • Directorul Executiv al Societăţii va fi Fulea Paul Radovan;
  • Dreptul de semnătură bancară va fi transferat către Marius lliev, toţi semnatarii/împuterniciţii actuali pe conturile societăţii urmând a fi revocaţi la data transferului dreptului de semnătură bancară către Marius lliev.
 
Despre Viticola SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 2 iulie 2023, compania a fost fondată în anul 1992, are sediul în satul Cogealac, județul Constanța, pe strada Gării nr. 1 și obiectul de activitate este „cultivarea strugurilor”.
 
Conform sursei citate, acționarii societății sunt: Paul – Radovan Fulea, Dan Alexandru Fulea, Aurel Carp, Catița Fulea, George Saptea, Ilie Dinu, Sorin – Gabriel Lungu și Marius Sotir.
 

Până la schimbarea administratorului, funcția era deținută de Paul – Radovan Fulea.
 
El mai figurează și în Histria Wine Estate SRL, respectiv Terra Pro Vitis SRL.

 
Viticola SA a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 1.437.662 de lei, un profit egal cu 388.972 de lei și o medie de 7 salariați.
 
Despre Vintruvian Estates SRL
 
Conform termene.ro, firma are sediul în București, sectorul 1, pe strada General Constantin Budișteanu nr.16. Obiectul de activitate este „activități ale holdingurilor”. A fost înființată în anul 2018.
 
Asociații Vintruvian Estates SRL sunt: Dragoș-Horia Manda, Adelina Elena Cireșaru, Astropoint Limited (Cipru) și RCB Investors SRL.
 
Administratorii sunt: Marius Iliev, Camelia – Maria Bugica și Andrei – Laurențiu Manda.
 
Marius Iliev mai apare ca dministrator în: Via Viticola SRL, 2N Communications SRL, Viticola Sarica Niculițel SA și Crama Matei SRL.
 
După cum se arată pe termene.ro, cifra de afaceri din anul 2022 a Vintruvian Estates SRL nu este disponibilă și nici media de angajați. În schimb, compania a raportat o pierdere de 56.679 de lei.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Firme ConstanțaO nouă majorare de capital a societății Rapid Credit IFN SA
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Administrator nou în cadrul Viticola SA. Decizii luate în AGA

25 Oct 2023 777

Ce decizii au luat acţionarii Viticola Sarica Niculiţel SA. Legături cu Marius Iliev, românul care a adus dozatoarele TEC în România

09 Feb 2018 6594

Marius Iliev, românul care a adus dozatoarele TEC în România, ales preşedinte al CA-ului societăţii Viticola Sarica Niculiţel SA

18 Jan 2018 5297