Constanța Marinarii militari marchează Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

Forțele Navale Române participă sâmbătă, 11 noiembrie, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul marcării Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, în garnizoanele Constanța și București.

Potrivit Forțelor Navale Române, la Constanța, marinarii militari vor participa, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la mormintele eroilor veterani din teatrele de operații și misiuni din Cimitirul Central.

La București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor fi prezenți, la ora 11.00, la ceremonia militară organizată la Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României, situat în Parcul Tineretului.

„La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată și de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (p.m.) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în Teatrul de Operații din Afganistan. Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Citește și: 

LIVE La sediul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” ConstanțaCeremonia de repatriere a Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a VIII-a (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Astăzi îi onorăm pe militarii români care au îndeplinit misiuni în teatrele de operații externe“

11 Nov 2023 684

Ministrul Apărării „Îi sărbătorim, astăzi, pe veteranii teatrelor de operații, militari care au îndeplinit oate misiunile internaționale la care România a participat“

11 Nov 2023 588

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații „România îi onorează astăzi pe militarii săi care au pus umărul la menținerea păcii“

11 Nov 2023 754

Ludovic Orban, mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

11 Nov 2019 1512

Totul despre Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii Interviu cu preşedintele Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operaţii, col. (r) dr. Vasile Vreme

09 Nov 2019 6383