UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

Foto: BNSAngajații din Poșta Română au intrat în această dimineață într-o grevă de avertisment ce va dura în intervalul 08:00 și 10:00. Această acțiune este organizată de membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), care protestează pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Acțiunea de protest are loc și la Constanța acolo unde poștașii au ieșit în fața instituției. 

Sunt câteva sute de salariați în Constanța care sunt în fața oficiilor poștale, au dat curs acestei greve de avertisment, o etapă intermediară până la greva general c ear putea avea loc la 1 aprilie. Până atunci sperăm ca angajatorul să aibă gânduri mai bune față de poștași care în ultimii 3 ani au fost loviți din mai multe planuri. 80% dintre salariați sunt plătiți cu salariul minim pe economie, condițiile de muncă sunt extraordinar de proaste.

Lipsa echipamentelor de protecție, condișțiile din oficiile poștale. Probșlema salariaților se acutizează. Noi ca cetățeni vedem că se măresc prețruile, avem cheltuieli mari. Condițiile din Poșta Ro,mână sunt foarte proaste, iar managementul nu vine cu soluții, ba din contra oamenii sunt hăituiți, se încearcă formarea unui sindicat al directorilor, prin care să dezbine oamenii și să-i minte. Acel fost director a semnat un contract păgubos pentru poștași, cel cu citirea contoarelor. Zilele acestea se va încheia un alt contract, cel cu ajutoarele de încălzire, pentru care colegii mei au depus un effort foarte mare, neplătițiu, nedotați pentru a putea să opereze aceste lucruri“ - a declarat Florin Gheorghiu, președintele Sindicatului Poșta Română Constanța.

"Mâine, 20 martie, între orele 8:00 şi 10:00, va avea loc greva de avertisment în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română, având în vedere situaţia conflictuală gravă din Poşta Română.

Facem această precizare, pentru că dacă se va ajunge în situaţia grevei propriu-zise, a grevei generale, în cadrul companiei Poşta Română, aproape jumătate din populaţia României va avea de suferit ţinând cont de obiectul de activitate al Poştei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale şi alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situaţii de subzistenţă. Nu în ultimul rând, ţinând cont că Poşta Română distribuie toate citaţiile şi convocările de ordin procedural ale instanţelor de judecată, problema de disfuncţionalitate în cadrul ţării va fi una majoră", a spus vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Mircea Burlacu.

Conform sindicaliștilor, în aproape toate oficiile poștale, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) nu vor lucra.  De asemenea, în timpul grevei de avertisment vor fi prezenți membrii SPLR și în fața sediilor centrale ale Poștei Române din aproape toate județele țării.

UPDATE. Oficial de la Poșta Română 

Majoritatea covârșitoare a salariaților Companiei Naționale „Poșta Română” nu a intrat în grevă de avertisment. Compania Națională „Poșta Română” le mulțumește acestora. Suntem convinși că reformele profunde desfășurate în ultimii ani au avut rezultate vizibile și concrete, majoritatea covârșitoare a salariaților susținând drumul vizibil ascendent al Poștei Române.
 
Asigurăm toți partenerii și toți clienții noștri de faptul că toate obligațiile contractuale ale Poștei Române vor fi îndeplinite întocmai.
 
Asigurăm pe toți beneficiarii de servicii poștale, inclusiv pensionarii și beneficiarii serviciilor de justiție din România că activitatea NU VA FI PERTURBATĂ!
 
Față de greva de avertisment anunțată pentru azi, 20.03.2024 facem următoarele precizări:
 • Cifrele vehiculate în presă privind numărul de salariați aflați în grevă de avertisment sunt departe de adevăr.
 • A fost instituită o comisie cu rolul de a realiza situația din fiecare județ privind participarea la grevă.
 • Vom reveni cu detalii privind prezența la greva de avertisment și vom comunica numărul exact de salariați ce s-au aflat în grevă, după centralizarea tuturor condicilor de prezență.
 
Referitor la situația Companiei Naționale „Poșta Română”, facem următoarele precizări:

Compania Națională „Poșta Română” este stabilă. Prin procesul amplu de modernizare am reușit împreună:
 1. Reorganizarea administrației centrale: numărul salariaților a scăzut de la peste 800 la aproximativ 350;
 2. Realizarea de achiziții importante:
  • Servere, peste 5000 de calculatoare și laptopuri, 1000 de scannere și multe altele;
  • 250 de autovehicule noi;
  • 9000 de dispozitive mobile;
  • mașini de numărat și sortat bani;
  • echipamente de scanare, împlicuire, arhivare; am recâștigat mulți clienți pierduți în ultimii ani;
  • 20 de scannere mobile de mare capacitate pentru ușurarea salariaților;
 3. Modernizarea a peste 200 de subunități - condiții de lucru mai bune pentru 12.000 de salariați;
 4. Prima bandă de sortare modernă din ultimii 30 de ani;
 5. Am reconstruit împreună reputația Companiei Naționale Poșta Română: o companie serioasă și care își respectă cu mândrie angajamentele asumate;
 6. Au crescut din nou volumele de corespondență ceea ce asigură siguranța locurilor de muncă;
 7. Informatizarea a 1600 de subunități poștale;
 8. Achiziția unui sistem IT pentru întreaga Companie – în derulare;
 9. Benzi de sortare pentru sucursalele Timișoara, Brașov și Iași – în derulare;
 10. Echipamente de mare capacitate pentru sortat colete și scrisori pentru sucursala București – în derulare.
Compania a avut o creștere solidă a cifrei de afaceri care s-a regăsit în stabilitatea financiară a Poștei prin plata salariilor la timp. Am asigurat creșteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri și bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creștem veniturile salariaților. În prezent, Poșta funcționează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toți salariații beneficiază de toate drepturile.
Începând cu luna iunie 2024, salariile vor crește în medie cu 250 lei și intenționăm să continuăm procesul acesta de creșteri salariale într-un ritm rapid.

Citește și: 

Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment, miercuri

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 1047

Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment, miercuri

19 Mar 2024 711

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 736

Sindicaliștii ceferiști au decis! Începe greva

24 Nov 2023 857

MAE Atenționare de călătorie pentru Germania - servicii de transport afectate de greva sindicatului mecanicilor de locomotivă

16 Nov 2023 828

CFR SA - „O grevă pe calea ferată înseamnă pierderi financiare de circa 1,5 milioane de lei pe zi!“

15 Sep 2023 822

Cum au fost surprinși mai mulți tineri din județul Tulcea în timpul grevei CFR! Peste 260 de trenuri oprite în gări din cauza grevei în sistemul feroviar! (VIDEO)

15 Sep 2023 1049

UPDATE Grevă de avertisment în sistemul feroviar! Mai multe trenuri de călători au întârzieri de până la două ore. Situația la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Sep 2023 1459

CFR Circulație feroviară afectată de greva de avertisment din data de 15 septembrie 2023

14 Sep 2023 687

Ceferiștii organizează grevă de avertisment! Reacția CFR Călători

14 Sep 2023 894

Blocul Național Sindical sprijină greva de avertisment a cfriștilor

13 Sep 2023 841

Ceferiștii organizează grevă de avertisment! Ce nemulțumiri au

30 Aug 2023 870

Grevă de avertisment în învâțământul preuniversitar. Sindicatele amenință cu greva generală (VIDEO)

16 May 2023 1077

Grevă generală de avertisment la ARSVOM Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 May 2022 1992

Grevă la Spitalul Județean Constanța! Angajații firmei care asigură hrana pacienților, nemulțumiți de banii care ar urma să fie primiți - „Îmi e greu să mă duc acasă cu câteva milioane”

21 Feb 2022 3124