Actualitate

Constanţa. Primăria pregăteşte licitaţia pentru serviciul de pază, transport valori şi monitorizare sisteme de alarmare şi intervenţie rapidă

Municipalitatea consultă piaţa în legătură cu achiziţia serviciului de pază şi transport valori, monitorizare sisteme de alarmare antiefracţie şi intervenţie rapidă cu agenţi înarmaţi, precum şi eliminarea disfuncţionalităţilor echipamentelor tehnice, cu schimbare de piese. Obiectul consultării îl constituie determinarea valorii estimate a serviciului de pază şi transport valori, monitorizare sisteme de alarmare antiefracţie şi intervenţie rapidă.
 
Primăria vrea ca transportul şi paza valorilor
să se realizeze în fiecare zi lucrătoare, de la sediile Primăriei Municipiului Constanţa, la casieria centrală a achizitorului şi, ulterior, la Trezoreria Municipiului Constanţa şi retur, folosind autovehicule blindate, pe traseele prestabilite.
 
Locaţiile instituţiei, de unde se vor colecta valorile, sunt următoarele: City Park Mall, Serviciul Stare Civilă, Serviciul Administrare Cimitire, Parcarea Verde din zona Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. În momentul când se va achiziţiona serviciul de încasare a taxei, dar şi suplimentar, în funcţie de necesităţile achizitorului, se vor transporta valori şi la o altă locaţie, în baza ordinului de lucru transmis de achizitor, pe traseele prestabilite.
 
Serviciul de monitorizare sisteme de alarmare antiefracţie şi intervenţie rapidă trebuie să se realizeze cu autovehicule special amenajate, cu minimum doi agenţi de securitate, din cadrul unei societăţi specializate de pază şi protecţie, dotaţi cu arme de foc, în condiţiile legii, cu bastoane din cauciuc sau tip tomfe şi spray-uri iritant lacrimogene.
 
Serviciul se va realiza în program permanent, pentru următoarele locaţii: sediul din str. Amzacea nr. 13, casierie, sediul din bd. Tomis nr. 51; Arhiva din str. Plevnei nr. 4; casierie sediu City Park Mall, Serviciul Administrare Cimitire, Arhiva din bd. 1 Mai; Arhiva din str. Gh. Lazăr nr. 5A şi Serviciul Stare Civilă.
 
Obligaţiile prestatorului cu privire la serviciul de monitorizare sisteme antiefracţie şi
intervenţie cu agenţi înarmaţi sunt: să deţină minimum trei echipaje de intervenţie specializate (minimum trei autoturisme), formate din minimum doi agenţi de securitate dotaţi cu armă de foc şi muniţie aferentă, cu bastoane de cauciuc sau tip tomfe, spray-uri iritant-lacrimogene, uniforme de serviciu cu însemnele distinctive ale societăţii de pază,
mijloace de protecţie individuală (veste antiglonţ etc.) şi ecusoane de identificare cu fotografie; să instaleze fără niciun cost dispozitivele necesare conectării sistemelor de alarme existente la dispecerat, în vederea monitorizării (GPRS, butoane panică, senzori etc.), aceste dotări rămânând în custodia beneficiarului, pe toată perioada derulării contractului; să mute dispozitivele de monitorizare fără costuri suplimentare, în cazul mutării sediului într-o altă locaţie; să asigure monitorizarea permanentă şi mentenanţa periodică a sistemului
de securitate antiefracţie al obiectivului beneficiarului, prin conectarea GPRS la dispeceratul prestatorului.
 
Prin mentenanţă periodică se înţelege:
- examinarea aspectului exterior şi interior al
tuturor componentelor;
- verificarea stării tehnice a tuturor acumulatorilor;
- verificarea individuală a fiecărui detector, buton etc.;
- asigurarea intervenţiilor tehnice pentru eliminarea disfuncţionalităţilor echipamentelor tehnice, cu schimbare de piese;
- intervenţia promptă în momentul declanşării butonului de panică (timpul de intervenţie este de maximum şapte minute);
- despăgubirea beneficiarului în caz de daune materiale provocate în urma nerespectării timpului de intervenţie menţionat;
- intervenţia rapidă şi în cazul solicitării telefonice a beneficiarului, pentru prevenirea şi stoparea unor evenimente care ar putea produce distrugeri şi pagube sau chiar să afecteze integritatea fizică ori să pună în pericol viaţa persoanelor aflate în obiectivele menţionate.
 
Prestatorul trebuie să aibă punct de lucru/sediu permanent în municipiul Constanţa şi să fie pe deplin responsabil pentru prestarea serviciilor.
Totodată, este răspunzător atât de siguranţa tuturor operaţiunilor şi a metodelor de prestare utilizate, cât şi de calificarea personalului folosit, pe toata durata contractului; trebuie să asigure intervenţiile tehnice în vederea eliminării disfuncţionalităţilor
echipamentelor, inclusiv cu schimbare de piese;
are obligaţia se deplaseze în vederea constatării defecţiunii în maximum două ore de la sesizarea problemei apărute; înlocuirea pieselor se va face în baza unui raport întocmit de prestator şi aprobat de beneficiar.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz şocant. Secretarul unei primării, găsit spânzurat într-o școală

13 Feb 2019 561

Prefectura Constanţa, proces câştigat în instanţă

13 Feb 2019 531

Post vacant la Primăria Municipiului Constanţa. Cine poate participa

30 Jan 2019 1194

Ilie Năstase, protagonistul unei gafe de proporții în București. „Mă mut în Constanţa! Poate şi candidez la Primărie“

29 Jan 2019 2702

Primăria Oraşului Năvodari, județul Constanța recrutează. Când are loc interviul

28 Jan 2019 780

Un fost primar din Tulcea, obligat să achite primăriei pe care a condus-o despăgubiri de peste 30.000 de lei

28 Jan 2019 697

Editorial Nu pot ei betona cât putem noi vota!

26 Jan 2019 944

Atenție șoferi. Trecerea de pietoni din zona Tomis 3, Constanța va fi semaforizată (video)

22 Jan 2019 1661

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Cine poate participa

19 Jan 2019 684

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Nu se solicită vechime

18 Jan 2019 652

Primăria Mereni, județul Constanța recrutează. Ce posturi sunt vacante

13 Jan 2019 1287

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează concurs de recrutare pentru Negru Vodă, județul Constanța

07 Jan 2019 430

Primul lot al noilor autobuze a intrat în circulație în municipiul Constanța. Ce dotări au noile mijloace de transport în comun (galerie foto)

07 Jan 2019 1879

Campania de demolare a garajelor în municipiul Constanţa va continua şi în 2019

01 Jan 2019 744

Post vacant la Primăria Eforie, judeţul Constanţa. Cine poate participa

28 Dec 2018 878