Constanța Vacanță în siguranță alături de jandarmi. 50 de copii au participat la activități (galerie foto)


 
  • Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța duc mai departe seria activităților informativ-preventive desfășurate în timpul vacanței de vară.

Astăzi, a fost rândul celor peste 50 de copii participanți la școala de vară organizată de biserica ,,Sfântul Vasile cel Mare” să primească vizita oamenilor legii.

În prima parte a întâlnirii, cei mici l-au cunoscut cu unul dintre camarazii noștri patrupezi, aplaudând cu zâmbetul pe buze exercițiile demonstrative ale câinelui de serviciu, Dada.

Ulterior, într-un cadru interactiv, copiii au devenit mici jandarmi, fiindu-le prezentate materialele din dotare, au învățat cum să se orienteze în teren cu ajutorul busolei, dar și după semnele din natură și li s-au oferit răspunsuri la întrebările adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile Jandarmeriei.

În cadrul întâlnirii, jandarmii constănţeni  au mai subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

 În plus, copiilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

Activitățile s-au organizat în cadrul proiectului ,,Vacanță în siguranță” scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta copilăriei și adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a celor mici, în vederea adoptării unor comportamente prosociale.

De la începutul vacanței de vară și până în prezent  au fost desfăşurate 11 astfel de activități,  iar campania de informare și prevenire „Vacanţă în siguranţă” va continua până la începutul anului școlar alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, la centre de plasament, tabere și școli de vară organizate pe raza județului.
 

Mai multe imagini în galeria foto.

Sursa foto: IJJ Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Prima zi a festivalului Hustle 2024 din Costinești. Iată ce au constatat jandarmii

27 Apr 2024 424

Tulcea De Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

26 Apr 2024 322

Tulcea Jandarmii, în vizită la Școala nr. 12 – au fost aduși și câinii de serviciu

25 Apr 2024 377

Tulcea Amenzi de mii de lei, aplicate de Jandarmi! Consumul de alcool și înjuratul în public, printre cele mai taxate gesturi

22 Apr 2024 390

Acțiunea Blocada! 446 de permise de conducere, reținute în ultimele 24 de ore! Cele mai multe pentru depășirea vitezei

20 Apr 2024 453

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 719

Colonelul Dima, fostul comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, pierde procesul pentru anularea ordinului de trecere în rezervă (MINUTA)

19 Apr 2024 514

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1208

Șeful jandarmilor din Constanța, trecut în rezervă. Decretul, semnat de Klaus Iohannis

16 Apr 2024 11435

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

15 Apr 2024 234

Rezultate ale acțiunii BLOCADA, în ultimele 24 de ore

14 Apr 2024 686

Știri Constanța Amenzi pentru picnicurile Ilegale în zonele Cheile Dobrogei și Gura Dobrogei (FOTO)

13 Apr 2024 6442

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1023

Infracțiuni și contravenții sancționate de jandarmii constănțeni în weekendul trecut

09 Apr 2024 399

UPDATE Problema gazului va fi reluată în cursul zilei de astăzi în zona străzii I.G. Duca, Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 680